Kladdkaka med vit choklad

Hej hej,

Jag sitter och väntar på min lillasyster och hennes familj.  De kommer hit för att stanna tills imorgon. Nomi ska ha ”sleep-over”-kalas med tjejkompisarna ikväll, så de börjar väl droppa in här framåt kvällen. Det ska bjudas på hamburgare och glass i stora lass innan det blir filmkväll. Får väl se om det kanske även finns lite plats för den här goda kladdkakan som jag bakade igår. Undrar just hur många kladdkakor som jag har här på bloggen, men de går ju variera i oändlighet.
Här hittar du alla andra varianter

Perfekt kladdig blev den. Mums.

 

Form cirka 22-24 cm
4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 nypa med flingsalt
100 gram vita chokladknappar

Garnering: 
50 gram vita chokladknappar
mörka chokladknappar

Gör din kladdkaka så här: 
Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör ner smöret. Vänd i chokladknapparna och rör om. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr. Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Fördela ut smeten över. Ställ in i ugnen i cirka 20-25 minuter ( jag hade min ganska exakt i 25 min. ) . Den ska fortfarande vara lite lös i mitten. Strö över 50 gram vita chokladknappar och bred ut när det smält. Jag toppade med några vanliga chokladknappar också. Ta ut den från ugnen och låt den stå svalt i minst 4 timmar eller gärna över natten.

0
Prenumerera
Notis om

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anne
5 år sedan

Men jisses så gott det ser ut! Måste baka denna kladdis. Även inlägget innan med cookies fick mig att bli sugen på att baka. Ha en fin helg!

Malin
5 år sedan

Smarrigt! (inte många kcal i den va) ? hehe 😉

Nästa inlägg

Chocolate chip COOKIES

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x