Chocolate chip COOKIES

 

Gomorron fina bloggisar,

Märks det att bloggen börjar vakna till liv nu igen ? Jag kände att det vart en liten svacka med för mycket andra jobb.
Men nu så känns det som vi är tillbaka på banan igen. Igår bakade jag till Nomis kommande kalas, det blev några sorters kakor samt en kladdkaka ( såklart ). Barnen föredrar kladdkaka framför tårta, och inte mig emot.

Receptet på dessa galet goda ”Chocolate chip cookies” lånade jag
rätt ”uppochner” av fina Frida.

Det här behöver du:
200 gram smör, rumsvarmt
1.5 dl strösocker
1.5 dl farinsocker
1 msk vaniljsocker
1 ägg
1 äggula
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
3 dl chokladknappar

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 200°C och klä en plåt med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
Vispa rumsvarmt smör med strösocker, farinsocker och vaniljsocker krämigt. Tillsätt ägg och äggula, rör om tills smeten går ihop.Arbeta sedan in vetemjöl, bakpulver och salt. Knåda ihop en smidig kakdeg.
Tillsätt 2/3 av chokladknapparna och arbeta in dem i degen.
Rulla 10 stora bollar av kakdegen, drag sedan isär alla bollar så att de delar sig på mitten och lägg med den ojämna sidan uppåt på en plåt.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 9-10 minuter, tag ut och lägg på resterande chokladknappar.
Låt svalna på plåten innan du flyttar dem.

Självklart var vi tvungna att provsmaka några stycken. Man vill ju inte bjuda på äckliga kakor 😉
Som tur var så vart de suuuupergoda.

0
Prenumerera
Notis om
9 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ida
2 år sedan

Ska smöret smältas innan och få svalna till rumstemp eller ska man bara ta ut det ur kylen och låta det bli rumstemp? Dum fråga kanske men alla såna här kakrecept är så olika och det står så sällan om man ska smälta smöret först eller inte så lika bra att fråga ändå så det blir rätt😂

jennysmatblogg
Reply to  Ida
2 år sedan

Ta ut ur kylen och låt smöret mjukna

Eee
2 år sedan

Hur förvarar man dem mina blev mjuka dagen efter sist

jennysmatblogg
Reply to  Eee
2 år sedan

Jag fryser in dem direkt, ja som inte går åt 🙂

Kia
2 år sedan

Vilken sorts chokladknappar använder du?

jennysmatblogg
Reply to  Kia
2 år sedan

Tror bara det finns ett märke? Odense har jag iallafall.

Lisa
2 år sedan

Kakorna ser jättegoda ut men jag undrar vart din tröja är ifrån? 😀

jennysmatblogg
Reply to  Lisa
2 år sedan

❤️ Gina tricot

Petra
2 år sedan

Men WOW! Vilka goda kakor! Mitt största bekymmer nu är inte äta upp dom innan resten av familjen kommer hem från jobb och skola… 😋 Tack för en bra blogg!

Nästa inlägg

BAKA GODASTE SEMLAN MED ODENSE

9
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x