VECKOMATSEDEL

Här kommer veckomatsedeln!

Måndag : Vegetarisk Pastasås 
Tisdag : Panerad rödspätta med skolans kalla dillsås 
Onsdag : Tacostroganoff med ris  
Torsdag : Baconröra med champinjoner  
Fredag : Kyckling a la LCHF

 

Detta behöver du:
2 1/2 dl creme fracihe
2  1/2 dl riven ost
salt & peppar
200 gram broccoli
1 röd paprika
2 dl valfria kokta grönsaker

Serveras med stekt kycklingfile, kryddad med sesam & wasabikrydda.

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Rör ihop crème fraîche med ost + salt & peppar.
Vänd ner grönsakerna och blanda om. Lägg allt i en ugnssäker form och ställ in i mitten och gratinera i cirka en kvart eller tills gratängen får en vacker färg.

* * * * * * * * * * * * * * *

Och så något gott i höstrusket: Pepparkakslatte

pepparkakslattepepparkakslatte

Vill du inte ha så söt latte, minska ner mängden sirap, och anpassa kryddorna efter hur mkt pepparkaka du vill att den ska smaka. Pepparkakskrydda köper du färdig i kryddhyllan.

T
ill en stor pepparkakslatte, eller 2 små:
1 msk ljus sirap
1/4- 1/2 tsk pepparkakskryddor
3 dl starkt kaffe
2 dl mjölk

Topping: lättvispad grädde + pepparkakssmulor

Gör så här:
Rör ut kryddorna med sirapen och blanda väl med kaffet. Häll kaffet i koppar. Värm upp en kastrull med mjölken, det ska inte koka. Utan när mjölken börjar ånga häll upp i skålen/ bunken till stavmixern och mixa detta tills det bildar ett vackert skum.
Lägg den skummade mjölken över kaffet. Toppa med grädde och pepparkakssmulor.

Klart att servera. Farligt gott!

 

0
Prenumerera
Notis om
2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
2 år sedan

Pepparkakslatte är så gott.

2 år sedan

Åh, pepparkakslatten ser otroligt god ut, den måste jag testa att göra!

Nästa inlägg

Hotellfrulle i huvudstaden

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x