Här kommer veckomatsedeln!
Måndag : Vegetarisk Pastasås
Tisdag : Panerad rödspätta med skolans kalla dillsås
Onsdag : Tacostroganoff med ris
Torsdag : Baconröra med champinjoner
Fredag : Kyckling a la LCHF
Detta behöver du:
2 1/2 dl creme fracihe
2 1/2 dl riven ost
salt & peppar
200 gram broccoli
1 röd paprika
2 dl valfria kokta grönsaker
Serveras med stekt kycklingfile, kryddad med sesam & wasabikrydda.
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Rör ihop crème fraîche med ost + salt & peppar.
Vänd ner grönsakerna och blanda om. Lägg allt i en ugnssäker form och ställ in i mitten och gratinera i cirka en kvart eller tills gratängen får en vacker färg.
* * * * * * * * * * * * * * *
Och så något gott i höstrusket: Pepparkakslatte
Vill du inte ha så söt latte, minska ner mängden sirap, och anpassa kryddorna efter hur mkt pepparkaka du vill att den ska smaka. Pepparkakskrydda köper du färdig i kryddhyllan.
Till en stor pepparkakslatte, eller 2 små:
1 msk ljus sirap
1/4- 1/2 tsk pepparkakskryddor
3 dl starkt kaffe
2 dl mjölk
Topping: lättvispad grädde + pepparkakssmulor
Gör så här:
Rör ut kryddorna med sirapen och blanda väl med kaffet. Häll kaffet i koppar. Värm upp en kastrull med mjölken, det ska inte koka. Utan när mjölken börjar ånga häll upp i skålen/ bunken till stavmixern och mixa detta tills det bildar ett vackert skum.
Lägg den skummade mjölken över kaffet. Toppa med grädde och pepparkakssmulor.
Klart att servera. Farligt gott!
Pepparkakslatte är så gott.
Åh, pepparkakslatten ser otroligt god ut, den måste jag testa att göra!