Tacostroganoff med ris

Hej där, 

Hoppas ni har en fin semester. Igår åkte vi in en sväng till Kalmar, Melvin mötte upp sin kompis Tess. Vi åkte till Skälby ( 4-H gård med stor lekplats)  fikade och klappade alla djuren. Sedan åkte vi in till stan och åt en hamburgare, medan Tess & Melvin gick på bio. Ungefär så såg gårdagen ut, trevligt! Idag får vi middagsgäster, det är min barndomsvän Susanne och hennes familj. Vi har handlat för en grill, så hoppas på uppehållsväder.

För er som inte vill grilla, kan jag tipsa om en kryddig stroganoff som går hem hos hela familjen. 

Räcker minst till 4-5 personer : 
1 falukorvsring
1 fin hackad gul lök
2 msk tomatpure
2 msk ketchup
1 dl vispgrädde
4 dl creme fraiche
Tacokrydda ( efter smak & tycke )

Gör så här: 
Hetta upp en stekpanna med smör, fräs den hackade löken glansig.
Skär ner korven, och fräs den genomvarm. Vänd ner tomatpure och ketchup.
Rör om och vänd ner grädde & crème fraîche. Låt allt sjuda upp och smaka av med tacokrydda.

Servera genast!

0
Prenumerera
Notis om
4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Linda
3 år sedan

Hej!
Jag ska baka din moussecheescake med mjölkchoklad och center och undrar om jag kan baka den på fredag om jag ska servera den på söndag? Hur ska den förvaras isåfall, inplastad i kylen?

jennysmatblogg
Reply to  Linda
3 år sedan

Jag hade nog förberett den kvällen innan! Då är den godast 🙂

Linda
3 år sedan

Ok. Plastar du in tårtan då?

jennysmatblogg
Reply to  Linda
3 år sedan

Jag har den i springformen och plastar över. 🙂

Nästa inlägg

Recept på Milkshake

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x