Veckomatsedel

Måndag : Pasta med veggiesås 
Tisdag Pestolax med tomat & pinjenötter
Onsdag LCHF-paj med kassler
Torsdag Dilljärpar med dillyougurt
Fredag Kyckling Carbonara

IMG_3547
Det här behöver du till 4-5 personer:
1 pkt bacon
smör
700 gram kycklingefile
5 dl creme fraiche
2 msk chilisås
salt & peppar

Serveras med pasta & en krispig sallad

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningar på förpackning.  Skär baconet i mindre bitar och fräs det knaperstekt i en stekpanna. Under tiden strimlar du kycklingen i mindre delar, och sedan fräser du den i smör tills den är genomstekt. Sänk värmen och vänd ner crème fraichen, chilisåsen & låt sjuda upp under omrörning. Låt sjuda ett par minuter och smaka av med salt & peppar.

Servera genast.

* * * * * * * * * * * *

Något supergott till kaffet!

img_0618

1 Chokladtårtbotten cirka 25- 26 cm : 
smör & ströbröd till formen
150 gram smör
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1/2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa flingsalt
1 1/2 dl hett vatten

Nutellafyllningen:
200 gram rumsvarmt smör
250 gram philadelphiaost
1 1/2 dl nutella
1 dl karamelliserad mjölk ( = färdigkokad )
1 1/2 dl florsocker
1/2 dl kakao
1 dl vispad grädde

Topping: Rostade hackade hasselnötter

Nutellafyllningen:
Vispa det rumsvarma smöret mjukt och tillsätt philadelphiaosten i, vispa så att allt blir smidigt. Vänd ner den karamelliserade mjölken, nutellan, florsocker, kakao och vispa tills allt blir blankt och fint. Vänd ner den vispade grädden tills allt har blivit en jämn och fin smet.

Gör så här:
Ugnen 175 grader.
Börja med att smöra & bröa formen.  Fortsätt med att smälta smöret och vispa ihop äggen i en kopp.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner smör och de lättvispade äggen. Vänd sist ner de heta vattnet och häll upp i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20- 30 minuter- eller tills den är färdig. Frys gärna ner bottnarna när de är färdiga, blir lättare att jobba med då. Kan göras ett par timmar innan, eller flera dagar i förväg. När det är dags att börja med tårtan så dela tårtbotten i två delar. Fördela ut hälften av fyllningen på första lagret med tårtbotten, stör över ordentligt med hackade nötter.
Lägg på locket och fördela ut det sista av nutellakrämen. Strö övers nötter.

Klar att servera.
Och om möjligt så är denna kakan nästa ännu godare dagen efter då den fått stå och safta till sig i kylskåpet.
Mums!

 

0
Prenumerera
Notis om

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Susanne
5 år sedan

Hej bästa Jenny!
Tack för alla goda recept och inspiration du bjuder på, riktigt läsvärd blogg tycker jag!
Jag och familjen åker en vecka till Kap Verde i december, vet att du också har varit där.
Jag skulle vilja höra dina rekommendationer angående vaccinationer innan vi reser dit.
Upplevde ni problem med myggor? Tacksam om du har möjlighet att svara på mina frågor.
Hälsningar Susanne.

Emilia
5 år sedan

Susanne, jag skulle inte rekommendera att åka till Kap Verde i december. Det är väldigt blåsigt där i november-januari, ofta går det knappt att bada för att det blåser så kallt och man får gå med tjocka tröjor för att slippa frysa. Jag har själv varit där flera gånger under olika månader, och jag har aldrig upplevt att myggorna har varit jobbiga eller ett problem. Sen beror det ju så klart på vilken ö man åker till, det är olika miljöer på öarna. Angående vaccination så skulle jag råda dig att prata med en sköterska om det.
Hoppas att ni får en trevlig semester:)

Nästa inlägg

LAKRITS- & HALLONTRYFFEL & POLKAGRISFUDGE

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x