Måndag: Krämig spenatsoppa ( veg )
Tisdag : Panerad rödspätta med kall dillsås
Onsdag Kasslergratäng med pizzasmaker
Torsdag Kyckling-köttfärssås
Fredag Italiensk fläskfile
Det här behöver du till 5-6 personer
2 putsade fläskfileer
smör
salt och peppar
Till italienska täcket:
2 mozzarella bollar
1/2 burk med soltorkade tomater i olja
2 finhackade vitlökssklyftor
en bunt med ruccola
Såsen :
Sky + vatten 4 dl
2 dl creme fraiche
2 tsk med soya
3 msk med konc. kalvfond
salt och peppar
1-2 msk maizena mjölredning
Serveras med kokt potatis eller mos.
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Hetta upp en stekpanna och bryn den putsade filen i smör och med lite salt och peppar. Fräs på den tills den får bra färg. Skär sedan centimeter tjocka bitar och lägg dem omlott i en ugnsform. Dela mozzarella i småbitar, rör ner den tunt skivade vitlöken och hacka även ner de soltorkade tomaterna. Bred ut täcket över filemedaljongerna och ställ in i mitten på ugnen i cirka 15-20 minuter, tills filen är klar. Vispa ur stekpannan med ett par dl vatten, och sila ner i en gryta,
Vänd ner ytterligare 2 dl vatten, soyan, fonden , creme fraiche , låt sjuda upp och smaka av med salt och peppar. Red skyn till önskad konsistens. Innan servering strö över ruccola över gratängen.
* * * * * * * * * * * * * * * * * *
Och så något gott till kaffet: Hastbullar. Bullar utan jästid.
Det här behöver du till 15-20 bullar:
75 gram smält smör
1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk mald kardemumma
2 1/2 dl mjölk
1 msk bakpulver
7 dl vetemjöl
Gör fyllningen:
50 gram mjukt smör
3 tsk kanel
1 tsk vaniljsocjer
1/2 dl strösocker
Garnering
1 ägg
pärlsocker
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Rör ihop alla ingredienser till degen. Kavla sedan ut den tunt till en rektangel.
Rör ihop alla ingredienser till fyllningen.
Mycket fyllning = saftiga bullar. Bred ut fyllningen och rulla ihop. Skär sedan upp bullarna cirka 2 cm breda.
Och lägg dem i bullformar på en bakplåt. Pensla dem med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Och så puts in i ugnen en cirka 14-16 minuter eller tills de får vacker färg.
Testa gärna dessa 👌
https://nouw.com/gourmettjejen/torskwallenbergare-34502576
Vilket gott recept! En konstig fråga kanske men serverar man såsen bredvid?
Kram Camilla