Fasen vad ni är grymma.
På mindre än ett dygn har vi tillsammans samlat in över 26 000 till barncancerfonden.
Nu startar vi denna söndag med en veckomatsedel
Måndag: Vegetariskt pasta med tomatsås
Tisdag: Laxtacos med mango & koriander
Onsdag Baconinlindad kyckling med cashewnötter
Torsdag Köttbullar i brunsås med kokt potatis & lingon
Fredag
Jag använder samma kryddning som jag hade när jag lagar gyros. Jag väljer att göra rätt mycket kryddning, den sparar jag sedan tills nästa gång.
Det här behöver du för att laga kycklingkebab till 4- 5 personer:
1 kilo kycklingfile
1/2 dl rapsolja + 1 msk saft av pressad citron
pommes
Tillbehör: isbergssallad, gurka, rödlök, tomat och fetaost.
Kryddningen :
2 msk spiskummin
1 msk vitlökspulver
3 msk chilipulver
1 msk paprikapulver
2 tsk torkad oregano
3 tsk torkad timjan
1 kryddmått med kanel
( blanda alla kryddor och förvara i en burk med lock.)
Kebabsås:
2 1/2 dl creme fraiche
3 msk majonäs
2 msk chilisås
1-2 tsk italiensk salladskrydda
1/2 tsk paprikapulver
1 presssad vitlök
dofta över cayennepeppar
Gör kycklingkebab så här:
Strimla kycklingen tunt tunt, lättare att jobba med halfrysen kycklingfile. Lägg i en skål och vänd ner rapsolja och citronsaft. Krydda med valfri mängd kebabkrydda ( jag hade cikra 3- 4 msk ) och blanda om med kycklingen. Ställ in i kylskåpet ett par timmar. Rör under tiden ihop ingredienserna till kebabsåsen och ställ kallt fram till servering. Värm på pommesen, stek kycklingkebaben med lite salt och vill du ha mer kryddig kebab, kan du krydda mer under stekningen. Och servera sedan med krispig sallad & sås.
* * * * * * * * * * * * * * * *
Något gott till kaffet Rabarberkaka:
Det här behöver du till 10 -12 bitar:
smör & ströbröd till formen
120 gram rabarber + 2 tsk potatismjöl
100 gram smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
50 gram flagnad mandel
florsocker
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smörj & bröa formen cirka 24 cm.
Tvätta och ansa rabarberstjälkarna, skär dem i små bitar, blanda dem sedan med potatismjölet. Smält smöret, och dra bort från värmen. Blanda de torra ingredienserna i en skål, och blanda ner i kastrullen tillsammans med äggen. Rör tills du har en jämn smet, fördela ut i formen. Fördela ut rabarberna och tryck ner dem lite i kakan. Strö öre flagad mandel
Grädda sedan kakan i mitten av ugnen & cirka 25- 30 minuter
Serveras med vaniljvisp eller grädde.