Kyckling med balsamicosås

Lagade sååå god middag igår, åt och åt som om det inte fanns en morgondag.
Sen var det matkoma i soffan efter det. Här kommer en farligt god kycklingrätt.

Det här behöver du till 5-6 personer:
1 kilo kycklingfile
smör
sesam & wasabi-krydda
salt

Såsen:
2 1/2 dl creme fracihe
2 1/2 dl grädde
2 msk kinesisk soja
2 msk oxfond
1 tsk balsamico ( den krämiga varainten)

Gör så här: 
Stek kycklingefilen med sesam- & wasabikryddningen. Lägg den i dem i en form.
Blanda alla ingredienser till såsen och låt sjuda upp i en kastrull.
Häll såsen över kycklingen.

Klart att servera med valfri tillbehör.

0
Prenumerera
Notis om
8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Hanna
2 år sedan

Hej!
Gör massor av dina recept sen jag började följa dig på Facebook. Alltid enkla och super goda 😃
Sesam- wasabikrydda? Den går att köpa färdig? 🙈

jennysmatblogg
Reply to  Hanna
2 år sedan

Vad roligt <3
Ja kryddan finns i den vanliga kryddhyllan i butik.

Camilla
2 år sedan

Hej Jenny!
Jag ser när jag läser din blogg och söker på currysås att du har många olika ingredienser.
Men vilket föreslår du som är lätt att göra och som är riktigt god men inte för stark av andra kryddor än just då av curry?
Min favoritcurrysås Knorr finns inte längre i butikerna så jag letar runt nu och ser om jag själv kanske kan tillaga det.
Många säger att det är så lätt men det är det inte om man inte hittar det perfekta receptet.
Tack för en superbra blogg 🙂
Kram <3

jennysmatblogg
Reply to  Camilla
2 år sedan

Hej Camilla, 🙂
Jag gör oftast olika kryddningar varje gång.
Men detta är en favvo:
https://www.jennysmatblogg.nu/2012/11/27/ugnsbakad-potatis-med-vitlok-med-kyckling-och-currysas/

Kram och vad glad jag blir att du gillar bloggen.

Camilla
Reply to  jennysmatblogg
2 år sedan

Hej Jenny!
Tack för ditt svar, glad jag blev 🙂
Då ska jag testa det receptet på currysåsen, det är så gott och kul att få lite tips då jag sällan eller aldrig gör egna såser.
Ja din blogg är den bästa för den har en blandning av allt och massor med smarriga recept på mat och bakning.
Kram <3

Carro
2 år sedan

Älskar Sesam-Wasabi kryddan, den är så fin och superdupergod med lax också, brukar göra laxrullar med kallrökt lax, bladspenat, färskost pepparrot och den kryddan utanpå =)

2 år sedan

Hej Jenny!
Lät som ett fantastiskt gott recept! Jag gillar verkligen balsamici i maten, särskilt till kyckling och fläskfilé. Här hittar du ett av mina absolut bästa recept på fläskfilé balsamico: http://minervino.se/kott/filetto-di-maiale-alle-erbe-con-balsamico/.
Kul att kika in hos dig. 🙂

Elin
2 år sedan

Hej Jenny! Jag har letat överallt efter den kryddblandningen men santa Maria verkar inte skicka den längre till butiker utan det är En beställningsvara. Kan man använda något annat? 😌😊

Nästa inlägg

Tisdagskväll

8
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x