Ugnsbakad potatis med vitlök med kyckling och currysås

Det här behöver du till 4-5 personer:
15- 20   st jämnstora potatis
olivolja
1/2 dl Ströbröd
Flingsalt
1 vitlöksbukett

Smör
1 kilo kycklingfile
salt , peppar , curry

Såsen :
1 klick smör
1 tsk curry
3 dl vatten
3 dl creme fraiche
1 msk konc. kycklingfond
Maizena
salt och peppar

Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader. Skala potatisen och dela på mitten, dela vitlöken men spara den yttersta skalet på vitlöken och lägg detta i en ugnssäker form,
pensla med olivolja och strö över ströbröd över potatis och vitlök. Salta och ställ in i  mitten på ugnen. Hetta upp en stekpanna med smör, och stek kycklingen, på medelstark värme så att den inte blir bränd.
Krydda den med salt, lite peppar och curry- när den är genomstekt så klickar du i lite mer smör och mäter upp curry som du fräser lite snabbt. Häll i vätska, creme fraiche, fond och låt puttra upp. Smaka av med salt , peppar eller ev. lite mer curry. Vill du ha såsen lite tjockare så red den med maizena till önskad konsistens.

Klart att serveras med en sallad.

1

5 responses to “Ugnsbakad potatis med vitlök med kyckling och currysås

  1. Susanne skriver:

    Hej
    Tack för en jättebra sida med många goda recept och fina bilder.
    Har en fråga som jag undrar, har du detta som jobb eller?
    Missade förut när du ville få frågor. =)

    Mvh Susanne

  2. Caroline skriver:

    Mm vad gott !! Vilket bra tips,har en kycklingfilé i kylen till morgondagens matlåda ,ska göra din goda currysås då 🙂 har du instagram? Vore kul o följa dig isåfall 🙂

  3. Hanna Kjellberg skriver:

    Hej Jenny!
    Tack för en underbar blogg med en massa goda och härliga recept. Jag ska göra det hör till middag ikväll och jag undrade bara hur länge potatisen ska vara i ugnen? Tacksam för svar. ☺️

    Med vänlig hälsning, Hanna

  4. Hanna skriver:

    Hej Jenny!
    Tack för en jätte bra blogg med många härliga recept. Jag undrade bara hur länge potatisen ska vara i ugnen? Det stod nämligen inte i receptet. Jag ska göra det här till middag ikväll och jag vore hemskt tacksam för ett svar.

    Med vänlig hälsning, Hanna

    1. jennysmatblogg skriver:

      Cirka 30-40 minuter 🙂 Eller tills de är mjuka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *