Rabarberkräm med kall mjölk

Hej igen, 
Jag har precis ätit en sen lunch med äldsta sonen, han slutade tidigt idag.  Efter det förberedde jag kräm till resten av barnen som kom hem efter skolan. Perfekt mellis & så smidigt då det blir klart på nolltid. Jag provade det fösta receptet som dök upp när jag googlade, tror det var arlas. Nu under sommaren så gillar iallafall jag att ta tillvara på vad trädgård och naturen erbjuder, för alla mina recept på ”safta & sylta” så hittar ni kategorin HÄR
Recept finns under bild.


Det här behöver du:
500 gram rabarber
1 1/2 dl strösocker
4 dl vatten
2 msk potatismjöl

Gör så här:
Koka upp vatten och socker. Skär ner rabarberna och låt sjuda i 5 minuter , jag lät mina sjuda så att de helt kokat samman.
Sänk värmen och rör ihop potatismjöl med kallt vatten. Rör ner redningen i en stråle, under omrörning. Vid första bubblan är det klart, så var snabb och ta bort krämen. Låt svalna något innan du servera.

Den kan ätas både ljummen och kall. Här föredrog barnen den kalla varianten.

0
Prenumerera
Notis om
8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bea
3 år sedan

Rabarberkräm är något av det bästa jag vet (eller egentligen allt som har med rabarber att göra).

Eva
3 år sedan

Kokade också rabarberkräm häromdagen:-))
Mums!

Carola
3 år sedan

Rabarberkräm med russin ?

Jossan
3 år sedan

Här blandar vi gärna i lite hallon! Går ju lika bra med frusna, både lite naturlig sötma och färgen blir underbar!

Maria Östlund
2 år sedan

Kan man ta maizena istället för potatismjöl

Sofia
2 år sedan

Testa med en aning kanel och lite pressad citron , supergott!

TINA
2 år sedan

Hälften jordgubbar, hälften rabarber. Det är lyxkräm det…

Lena
2 år sedan

Rabarberkräm med russin är jättegott. 😉

Nästa inlägg

Sista dagarna innan skolavslutningen

8
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x