Sista dagarna innan skolavslutningen

Hallå, 

Vilken storm vi hade inatt, jag vaknade vid 02- någonting av åska, blixtar och grymt mycket regn. Eller nu vet jag inte om det var åskan jag vaknade av eller av Mollys ylande för hon var rädd. Jag fick locka fram henne under soffan där hon låg och tryckte. När hon var valp var hon inte speciellt brydd kring oväder, men nu som gammal dam som är hon livrädd för åska & fyrverkerier. Som tur var drog det vidare ganska snabbt, så alla somnade om. I dag så har vi den 12 juni i kalendern, jajamän då var vi inne på sista skolveckan, student och annat festligt. Hoppas på bättre väder resten av veckan nu!


I förmiddags tittade solen fram, så jag satt och tog en kopp kaffe på trappen. Ljuvligt!
Men minuterna efteråt så började det regna igen.  Fast jag hann iallafall fota lite mellan regnskurarna.


Fördelen med sommarregn är att man slipper att vattna.
Samt att allt är grönt och fräscht.

Lite nya blomster på trappen.


Och de färgglada lupinerna Thelma och jag plockade i helgen.
De står sig fortfarande och är fina. 
Rosorna som jag planterade för några veckor sedan har börjat knoppa sig och blomma.
Den ena rosenbusken tar sig lite bättre än den andra. Men jag hoppas att den kommer igen snart.

Nu ska jag ta och ansa & förbereda det sista av mina rabarber.
Återkommer med recept på det senare. Som vanliga måndagar här på bloggen så är det vegetariskt. Hela kategorin finner ni HÄR

Hoppas ni hittar lite ni gillar.

 

0
Prenumerera
Notis om

3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jonna
7 år sedan

Fuchsia är min favoritblomma 🙂 När jag var yngre så tryckte jag på dom så dom knäppte till. Min mormor blev visserligen inte så glad då 😉
Idag är det jag som får säga till mina barn att inte trycka på dom haha.

Du har en underbar blogg iaf 🙂 Ha en trevlig dag

jennysmatblogg
Reply to  Jonna
7 år sedan

Haha, det brukade jag också göra 😉
Roligt att du gillar bloggen.

Kram

Pernilla
7 år sedan

Oj så fint du har gjort på din trappa och trädgård. Jag har också äntligen fått i mina sommarblommor, det är så himla fint när solen lyser och man kan sitta och njuta ute. I Värmland slutade skolorna förra veckan så nu är det sommarlov som gäller, hoppas temperaturen stiger så vi vågar doppa oss i sjön snart.
Härlig rabarberkräm, måste koka direkt.
(Du får gärna adoptera mig, älskar alla dina recept, kan jag bli provätare istället för provförare som det finns inom bilvärlden, om du tycker det blir trångt för ytterligare en i ditt hus, hihi)
Ha en fin dag, Kram

Nästa inlägg

TÄVLING OM MIN KAKBOK

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x