Veckomatsedel

Veckomatsedel igen.

Måndag : Vegetarisk pastasås
Tisdag: Laxgratäng med pesto
Onsdag Pasta med ost- & baconsås
Torsdag Italiensk köttfärspaj
Fredag Mustig Canjungryta

 


Det här behöver du till 4 personer:
500 gram putsad fläskfile
200 gram kryddstark korv
smör
200 gram stora XL räkor

Till såsen:
10 små steklökar
smör
3 vitlöksklyftor
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad / mald koriander
1/2 tsk chiliflakes
1/2 tsk rökt paprikapulver
500 gram krossade tomater
1 msk kycklingfond
1 msk strösocker
2 tsk rödvinsvinäger
1 burk med konserverade körsbärstomater

Topping: Räkor samt finhackad purjolök

Färskoströra:
100 gram färskost
1 dl creme fraiche
salt & peppar

Serveras med kokt ris

Gör så här:
Rör ihop färskoströran och ställ kallt fram till servering.
Hetta upp en stekpanna med höga kanter med smör. Skala och fräs löken på medelstark värme under omrörning. Pressa ner vitlöken i en liten skål och rör ner alla kryddor, rör om och vänd ner i stekpanna och fräs under omrörning tills alla kryddor doftar nötigt. Vänd då ner tomatkross, fond, rödvinsvinäger, socker och låt sjuda upp. Under tiden skär du filen i lagom stora bitar och slantar upp korven. Fräs detta i en annan stekpanna tills de får färg, och vänd ner i såsen tillsammans med en burk körsbärstomater.

Den lena färskoströran bröt av bra till den kryddiga grytan.

 

0
Prenumerera
Notis om
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Disco och pyjamasparty

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x