Veckomatsedel

Måndag : Pasta med veggiesås 
Tisdag Pestolax med tomat & pinjenötter
Onsdag LCHF-paj med kassler
Torsdag Dilljärpar med dillyougurt
Fredag Kyckling Carbonara

IMG_3547
Det här behöver du till 4-5 personer:
1 pkt bacon
smör
700 gram kycklingefile
5 dl creme fraiche
2 msk chilisås
salt & peppar

Serveras med pasta & en krispig sallad

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningar på förpackning.  Skär baconet i mindre bitar och fräs det knaperstekt i en stekpanna. Under tiden strimlar du kycklingen i mindre delar, och sedan fräser du den i smör tills den är genomstekt. Sänk värmen och vänd ner crème fraichen, chilisåsen & låt sjuda upp under omrörning. Låt sjuda ett par minuter och smaka av med salt & peppar.

Servera genast.

* * * * * * * * * * * *

Något supergott till kaffet!

img_0618

1 Chokladtårtbotten cirka 25- 26 cm : 
smör & ströbröd till formen
150 gram smör
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1/2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa flingsalt
1 1/2 dl hett vatten

Nutellafyllningen:
200 gram rumsvarmt smör
250 gram philadelphiaost
1 1/2 dl nutella
1 dl karamelliserad mjölk ( = färdigkokad )
1 1/2 dl florsocker
1/2 dl kakao
1 dl vispad grädde

Topping: Rostade hackade hasselnötter

Nutellafyllningen:
Vispa det rumsvarma smöret mjukt och tillsätt philadelphiaosten i, vispa så att allt blir smidigt. Vänd ner den karamelliserade mjölken, nutellan, florsocker, kakao och vispa tills allt blir blankt och fint. Vänd ner den vispade grädden tills allt har blivit en jämn och fin smet.

Gör så här:
Ugnen 175 grader.
Börja med att smöra & bröa formen.  Fortsätt med att smälta smöret och vispa ihop äggen i en kopp.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner smör och de lättvispade äggen. Vänd sist ner de heta vattnet och häll upp i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20- 30 minuter- eller tills den är färdig. Frys gärna ner bottnarna när de är färdiga, blir lättare att jobba med då. Kan göras ett par timmar innan, eller flera dagar i förväg. När det är dags att börja med tårtan så dela tårtbotten i två delar. Fördela ut hälften av fyllningen på första lagret med tårtbotten, stör över ordentligt med hackade nötter.
Lägg på locket och fördela ut det sista av nutellakrämen. Strö övers nötter.

Klar att servera.
Och om möjligt så är denna kakan nästa ännu godare dagen efter då den fått stå och safta till sig i kylskåpet.
Mums!

 

0
Prenumerera
Notis om

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
7 år sedan

Kycklingcarbonara! Det måste testas 😮

7 år sedan

Åh så gott det låter 😀

7 år sedan

Ååhh vad gott ?

Annelie Axelsson
7 år sedan

Marschmallows

Ewa
7 år sedan

Hej Jenny!

Först vill jag tacka för en super bra blogg? med både blandning av recept och smått och gott i din vardag som du generöst bjuder på ….
Du är en super fin tjej i dina bästa år och så vacker, du verkar så ödmjuk;) Dina resor med din familj upskatter jag också väldigt mycket, efter som jag själv älskar att resa?✈️?? Jag fyller själv 50 i december (fast tjänner mig som 30) blir aldrig äldre?. Tänkte åka till Viietnamn verkar spännande och inte så exploaterat? Då blir det mycket bubbel??? Det jag ville komma till var att jag gjorde din kyckling carbonara till middag i kväll och den blev sååååå goood…. jag tog i lite orogano också det blev pricken över ieeeet… pröva det;) Kram och god natt ???? Från en ”tjej från Linköping”

Ewa
7 år sedan

Först vill jag tacka för en super bra blogg? Med både blandning av recept, smått och gott i din vardag som du generöst bjuder på…. Du är en super fin tjej i dina bästa år, så vacker…. och ödmjuk 😉 Dina resor med din familj uppskattar jag också väldigt mycket, eftersom jag själv älskar att resa✈️??. Det jag vill komma till är att jag gjorde din kyckling carbonara till middag i kväll och den blev sååå god….. Tog också i oregano spm blev pricken över iiiiet? Pröva det? Kram och död natt???? från en ”tjej från Linköping”

Nästa inlägg

Chokladsnittar med godis

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x