Morgonsuddig & FRÅGESTUND

Hej hej,

Här kommer ett par morgonsuddiga bilder innan jag ska iväg, kameran ville inte jobba med mig alls idag.
Men men…. tänkte att det var länge sedan vi hade en frågestund på bloggen.
Så vi kör det idag! Ibland missar jag att svara på frågorna eftersom jag får så många på alla kanaler ( speciellt på instagram) då är det svårt att hinna se alla. Kanske är det något ni undrar över? Något kring recepten, något om en resa vi gjord, renovering, tips på restaurang, vilken ögonfärg jag har. Yes, You name it!

 

Så fråga på om det är något du undrar över eller är nyfiken på ?
Jag kommer svara på frågorna i kommentarsfältet allt eftersom.

 

IMG_0173IMG_0016

Och Jacob har lovat att vara klar med film nummer tre till youtube idag, denna var tydligen lite krångligare att redigera eller något. Men jag tror att den kommer bli ruskigt bra. Jag hoppas det iallafall 🙂

0
Prenumerera
Notis om

46 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Amanda
7 år sedan

Tack för en bra blogg! Har du tips på nån enkel lättbakat tårta? Som funkar till kalas. 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Amanda
7 år sedan

Tack snälla.

Min 10 minuterstårta är uppskattad 🙂
Och även Daimtårtan, sök i sökrutan högst upp till höger,

Emma
7 år sedan

Hur gamla är dina barn?
Vill du/ni ha fler barn?
Vart har du köpt din svarta jacka på bilden?
Pensionssparar du?

Kram ❤

jennysmatblogg
Reply to  Emma
7 år sedan

Mina barn börjar bli stora nu 🙂
Jacob blir 18 i år, ( What?! Vad tog dessa år vägen)
Thelma 16,
Melvin 12
Och Nomi 8 år.

Nej!! 🙂 Vi vill inte ha fler barn. Så nöjda med dem vi har.
Jackan är från ullared 🙂
Ja jag pensionssparar, alltid bra att börja i tid.
kraaaaaam

Emma
7 år sedan

Vilka andra bloggar läser du?
Har du sett att Per Moberg brukar skriva positivt om dig och dina recept på sin FB?

Har du träffat honom eller någon annan stor matprofil? 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Emma
7 år sedan

Jag följer få bloggar, men läser min vän Niiinis varje dag.
Sedan kikar jag gärna in hos Magdalena graaf och Blondinbella.

Ja jag har sett att Per länkat mig, vi har träffats på ett lunchmöte en gång när jag var i stockholm.
En trevlig prick. Men någon annan stor matprofil tror jag inte att jag träffat, men följer ju en del på instagram 🙂
Mat ÄR kul

Emma
7 år sedan

Kul med frågestund. Ska sitta klistrad framför skärmen på min lunch 😉

jennysmatblogg
Reply to  Emma
7 år sedan

🙂

Inger
7 år sedan

Varför gillade du inte hotellet ni bodde på i kap Verde? När du var i Vietnam var någonstans var ni? ??

jennysmatblogg
Reply to  Inger
7 år sedan

hej Inger,
Tänkte jag skulle skriva ett inlägg om det senare.

Vietnam där landade vi i Saigon, sedan åkte vi ner till ön Phu Quoc, och därifrån vidare till Kambodja.
Fantastiskt att få se dessa vackra vita stränder som fanns där.

Elina
7 år sedan

Den här frågan kanske är lite känslig men jag undrar hur ni har råd med alla resor, fint hus och så fin sommarstuga! Jag och min man har bra löner men bor i Göteborg och har inte råd med hus än på länge och reser räcker pengarna inte heller till mer än kanske en gång om året. Är nyfiken och avundsjuk, haha!

jennysmatblogg
Reply to  Elina
7 år sedan

Hej Elina
Oj, det var ingen fråga man kan besvara så där i ett nafs.

Jag skulle nog säga att vi har råd för att vi har större inkomster än utgifter. Göteborg är nog dessutom lite dyrare att bo i än Växjö.
Nu vet inte jag hur länge ni har varit gifta, men jag och Jonathan har ju hållt ihop i 15 år. Vilket innebär att vi kunnat spara pengar tillsammans lika länge. Vi började med att köpa en bostadsrätt, som vi renoverade för att sälja,
för att på detta vis få råd till vår kontantinsats till vårt första hus vi byggde. Jag vet lyckan när vi fick ja från banken, helt oslagbart.

Jag är på inget sätt uppvuxen med pengar, min mamma arbetade hårt med 2 jobb för att ha råd att försörja oss när jag växte upp. Och när jag flyttade hemifrån hade jag 0:- i sparade pengar. När barnen var små så separerade jag och de stora barnens pappa, då fick jag lära mig att klara mig på den lilla föräldrarpenningen jag hade, och jobba extra. Jag hade inte råd att åka utomlands då, men vi sparade för att besöka nöjesparker och bila runt i sverige. Jag kunde sällan köpa de dyraste fotbollsskorna på deras önskelista eller om de kanske önskade sig jättedyra tv-spel. Men jag tror faktiskt att de också lärde sig värdet av pengar, och att märkeskläder inte gör någon lyckligare. Barnen spelade lika bra i fotbollskorna som inte hade något märke på sig 🙂 Och vi hade allt vi behövde iallafall.

Sen blev det såklart annorlunda när jag träffade Jonathan , då hade vi 2 inkomster.

Och när jag fick min första lön från mitt bolag, så minns jag att jag var på shoppingrunda med barnen och fick säga: välj vilken jacka du vill. Precis vilken du vill… Och det var en helt galen känsla att bara strunta i vad just den där snygga jackan kostade.
Ja så jag vet hur det är att vända på kronorna varje månad, för att jag har inte alltid tjänat bra med pengar… Fast jag har alltid anpassat mig efter min plånbok, och sparat för sämre tider. Tror det är viktigt 🙂

Så alla har olika ekonomiska starter i livet, men sedan kan man välja att ta kontroll över detta genom att arbeta och spara. Det tog många år innan jag började tjäna pengar på mitt företag, många år i motvind. Men idag tänker jag inte be om ursäkt för att jag tjänar pengar, jag har faktiskt byggt upp allt detta helt själv.

Så hoppas inte du är avundsjuk <3 och lycka till med ert kommande hus.

Kram

Elina
Reply to  jennysmatblogg
7 år sedan

Tack för fint svar och för att du inte tog illa upp av min fråga, är ju lite känsligt att prata om pengar. 🙂

Madeleine
7 år sedan

Hej Jenny!
tycker din soffgrupp är så snygg- vart kommer den ifrån?
kram

jennysmatblogg
Reply to  Madeleine
7 år sedan

Tack snälla 🙂 den kommer från MIO

Andrea
7 år sedan

Blir det fler böcker ? ??vore en dröm att få ha din matbok i mitt kök. Snälla säg JA

jennysmatblogg
Reply to  Andrea
7 år sedan

Kanske, kanske inte.
Vi får se här de närmaste månaderna 🙂
Jag vill gärna, men tiden ska räcka till också.

Fanny
7 år sedan

Halloj fina du!!<3
Jag undrar: Vilken är din favoriträtt? Vilket bakverk är din favorit? Ungefär hur ofta bakar du, och vad bakar du mest av? 🙂
Kraaaaaaam

jennysmatblogg
Reply to  Fanny
7 år sedan

Heeej själv 🙂
Kroppkakor är nummer 1, men sedan kommer hemmagjorda köttbullar med potatis & brunsås.
Kladdkaka är det godaste jag vet, och det jag bakar oftast. Bakningen går i olika perioder, runt jul bakar jag som mest. Då blir det flera saker varje dag. Nu är det 1 – 2 ggr i veckan. Det blir mer mat denna årstiden.

Kramar

KN
7 år sedan

Men herregud det kan väl inte vara en hemlis att du /ni gör resorna inom ramen för det uppdrag som du har. Syftet är väl att få flera att resa mera till de platser du/ni besöker, köpa av de varor som du gör reklam för i samarbete med olika företag. Allt handlar om pengar tänker jag och det är ju ditt arbete precis som vilket arbete som helst.

jennysmatblogg
Reply to  KN
7 år sedan

Nej du, där har du helt fel.
Jag har aldrig haft ett samarbete som betalar för våra resor
Varenda semester har vi betalt själva, varenda krona.
När det gäller reklam på sajten så fungerar det som aftonbladet eller ville annan stor tidningen som helst. Självklart kostar reklam pengar, och när det kommer till samarbeten och sponsrade inlägg med produkter/företag så är dessa alltid markerade med samarbeten. För att ni ska veta att det är reklam.

Hoppas du får en härlig dag!

Lotta
7 år sedan

Hej fina Jenny ! Jag undrar vilken parfym du gillar och så undrar jag vilken mascara du använder .Tack för en jättebra blogg önskar dig en trevlig helg ☺

jennysmatblogg
Reply to  Lotta
7 år sedan

Hej Fina Lotta 🙂
Just nu har jag tre jag varvar med, en från calvin klein eternity, en från Hugo Boss och blue light från dolce gabbana
Gillar alla tre.
Mascara har jag sällan, ibland på underfransarna har jag HM:s egna mascara just nu
( Sen har jag lösfransar jag fixar en gång i månaden på de övre. )

Caroline
7 år sedan

Hur färgar man grädde blå? Är det giftigt med karamellfärg?

jennysmatblogg
Reply to  Caroline
7 år sedan

Med karamellfärg,
nej det är inte giftigt 🙂

Linda
7 år sedan

Hej Jenny!
Vad jag förstår så livnär du dig på din blogg och samarbeten m.m? Jag själv bloggar inte och förstår inte hur det fungerar när man väl tjänar pengar på den. Är bara nyfiken på hur det fungerar? NÄR kan man börja tjäna pengar på den och hur går det till liksom? 🙂 Får man ”lön” genom samarbeten, från stället man har sin blogg på? Ja, du hör, jag kan nada om sånt här.
Vad hade du för jobb innan du kunde försörja dig på bloggen? Känns det inte jobbigt någon gång? Jag menar, om inspirationen tryter om nytt inlägg, nytt recept och att du ”måste” komma med inlägg varje dag och inte vara hel-ledig i flera dagar i sträck?
Många funderingar från mig, men jag är som sagt lite nyfiken på hur det funkar och detta är långt ifrån min egen jobbsituation.

Jag älskar din blogg förresten, har följt den i många år. Tack för alla recept, de är mycket uppskattade av mig och min familj.
Jag hyllar dig vid köksbordet ska du veta! Tycker det är så häftigt, för jag har verkligen sett hur du har jobbat, och jobbat hårt för att ha kommit dit du är idag! Stort grattis till dig! Fortsätt så, jag tror du kan komma hur långt som helst!!!
Kram Linda.

jennysmatblogg
Reply to  Linda
7 år sedan

Hej Linda 🙂
Vad glad jag blev att läsa dina kommentar. Så härligt att ni är så många som hängt här på bloggen i flera år.
Det värmer!

Jag kan försöka förklara, för det är ju lite krångligt 🙂
Men från början när man har än mindre blogg så kan man få erbjudande om att blogga på olika portaler, såsom : loppi, vi föräldrar, amelia, damernas värld, amelia, veckorevyn. etc Då får man en lön, eller fakturera sin ersättning. Den baseras oftast på ditt antal besökare på sida, olika avtal för olika plattformer.
Jag valde för några år sedan att stå på egna ben och köpte min egen domän ( http://www.jennysmatblogg.nu )
Reklamintäkterna kommer in via ”Banners” på sidan. Den reklamen som är mellan mina inlägg.
Utan reklam hade jag inte kunnat arbeta med denna sajten, precis som aftonbladet inte heller kunnat ha sin tidning på nätet, eller vilken annan nättidning som helst.

Idag har jag ett superduktigt säljtema i stockholm ( Tourn.se) som säljer mina annonser och samarbeten.
Vi får massor med frågor kring samarbeten, men jag jobbar endast med ett fåtal större, samt sådana företag jag står bakom. Jag väljer själv vilka som får annonsera hos mig.
Det finns regler för reklaminlägg som bloggare skriver, och de ska märkas ut med texten ”samarbete eller annons” för att ni läsare ska veta att det är reklam. Detta måste man även göra när det är egna produkter, såsom min bok. Då måste jag skriva att det är reklam för min bok när jag länkar till den eftersom ev försäljning kan inbringa pengar till mig.

Mitt jobb är det roligaste som finns och jag är sjukt tacksam att jag fortfarande när mina barn är så här stora kan vara hemma och vänta med fika när de kommer från skolan. Jag är ödmjuk & tacksam för det jag har, och tar inget för givet. Helt plötsligt kanske internet försvinner och jag är arbetslös 😉 Skämt å sida, jag har bästa bästa jobbet och får träffa så mycket fina och duktiga människor, för att inte prata om smarta.
Det finns inget jag heller skulle vilja göra än det jag gör idag, och då är man nog på rätt plats tror jag.

Du undrar om det inte ibland blir jobbigt att prestera och få iväg inlägg… jag är ju lite av en kontrollmänniska, så jag har alltid förberett bilder & recept. Skulle jag bli sjuk en månad så har jag middagar färdigt här på bloggen. Oftast samlar jag på mig och tidsinställer inlägg till semester eller jag är bortrest. Men det är väldigt bra att ha som bloggare. vad arbetar du själv med ? 🙂
Bamsekramar

Linda
Reply to  jennysmatblogg
7 år sedan

Tack för svaret! 🙂 Förstår att du tycker det är kul och härligt att faktiskt kunna styra sin egen arbetstid.
Själv arbetar jag som sjuksköterska på ett sjukhus. Det är intressant, roligt och varierat jobb, träffar så mycket olika människor. Men ack så slitigt jobbet är och ständigt vara tillgänglig för alla samt att skiftarbetet sliter på hälsan och välbefinnandet.
Ha det så bra! Kram Linda.

jennysmatblogg
Reply to  Linda
7 år sedan

Ett viktigt jobb du har, men förstår att det kan bli slitsamt.

Ha det bäst
kram

Jessika
7 år sedan

När ni var i Miami så hyrde ni ett hus, var ni nöjda med det? Var hittade ni det? Jag o min man åker till Orlando o Mismi i höst vilken budget bör man räkna med för mat varje dag.Vi åker med en 6 åring och en 10 åring så det lär bli mååånga hamburgare 😉 MUMS

Tack för en fin blogg

jennysmatblogg
Reply to  Jessika
7 år sedan

Vi var jättenöjda, så fint! Vi hyrde via homeaway.se allt funkade bra.
Vi kom överens att bara betala en bokningsavgift när vi bokade och sedan resten på plats. Just för att försäkra sig om att man inte blev lurad.
Vi lagade mycket mat hemma, priserna på restaurang och i butik är ungefär som i sverige.
Bästa burgarna har du på ”shake schack” eller ”in n out”
Ha en uuuunderbar semester.

Kram

Linda
Reply to  jennysmatblogg
7 år sedan

Hej!!
Jag har precis varit i Forida och då bodde vi i ett hus som vi hyrde av ett svenskt par. Kolla på floridavacation.se. Huset ligger i Hollywood beach, det ligger mellan Miami och Fort lauderdale. Vi åt också frukost och lunch eller middag hemma så då blir det inte så dyrt. Ett tips är att missa inte billie swamp safari (googla på det) hela familjen älskade det stället.
Tack Jenny för en härlig blogg, läser den varje dag!!
Kram Linda

jennysmatblogg
Reply to  Linda
7 år sedan

Hej!! Vad bra med fler tips 🙂
Värmer att höra att ni gillar bloggen.

Kram

Jessika
Reply to  Linda
7 år sedan

Stort tack för era tips skall direkt gå in och kika på era tips <3
Kram

Jasmina
7 år sedan

Hej, Jenny!

Tack för en otroligt inspirerande blogg som jag njuter dagligen av.
Jag har en undran: Hur kan du vara så smal och smärt när du lagar/bakar så mycket GOTT?!

Vänligen
Jasmina

jennysmatblogg
Reply to  Jasmina
7 år sedan

hej Jasmina,
Vad glad jag blir att du gillar bloggen.
Jag tror att man kan äta allt, men med sunt förnuft.
Äta lagom, unna sig ibland och röra på sig så mår kroppen bra.

Kram

Maria Larsson
7 år sedan

Hej Jenny!
Helt underbar blogg! ? Tack för fantastiska bilder å all inspiration du ger⭐
Vad gör du när du känner dig låg?
Stor kram

jennysmatblogg
Reply to  Maria Larsson
7 år sedan

Hej Maria
Tack snälla ?
När jag känner mig låg ringer jag till någon av mina systrar,
eller åker och fikar med en kompis eller bara tar en skogspromenad med Molly 🙂

Björnkram

Pia
7 år sedan

Hej
Undrar hur det kom sej att ni bor i växjö.du är väl från Öland?

jennysmatblogg
Reply to  Pia
7 år sedan

Jobb och studier ledde hit 🙂
Japp, jag kommer från Öland

Pia
7 år sedan

Hur länge har ni haft stugan?
Var på Öland ligger den?

jennysmatblogg
Reply to  Pia
7 år sedan

Vi köpte stugan för tre år sedan 🙂
Den ligger i Köpingsvik.

Emelie
7 år sedan

Hej jenny!!
Hoppas du kan svara fast det än en dag sent.
Älskar sin blogg och detta är mitt ställe numer 1 för att hitta nått gott o baka och laga ?.
Jag undrar lite om resor. Älskar själv att resa och undrar vilket resmål du kan rekomendera om man har ett barn på 9 år och med lite tajtare budget?
Tack för en bra och inspirerande blogg ?

jennysmatblogg
Reply to  Emelie
7 år sedan

Det beror på när du ska flyga? 🙂
Är det i sommar? Då skulle jag kolla lågprisflyg, såsom t.ex Ryanair och sedan flyga till Malta eller Alicante eller någonstans i Grekland.
Boendet bokar man för sig på ett hotellsajt. Som te.x hotels.com

Kram

Ida
7 år sedan

Hej! Tack för en mysig blogg.

Jag undrar hur du tänker kring råvarorna du använder, just eftersom du lagar mycket mat.

Väljer du tex. svenskt eller ekologiskt kött? Närproducerat? Ekologiska grönsaker?
Är nyfiken just för att det är en viktig fråga och ”hett ämne” just nu, hur du tänker kring det 🙂

Kram

Anna
7 år sedan

Tack för en trevlig blogg och många goda recept! Jag undrar vad du arbetade med innan du blev heltidsbloggare?

Nästa inlägg

Gryta med sötsur sås

46
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x