Gryta med sötsur sås

Här kommer dagens lunch som blev sååå god.
Grytan kan även göras med kyckling om man gillar det bättre.

IMG_0053

Det här behöver du till 3-4 portioner :
rapsolja
1 gul lök
1 msk tomatpure
600 gram stimlat fläskkött (benfri kotlett te.x)
3 dl vatten
1 dl sweetchilisås
1 liten strimlad röd paprika
1 liten burk med bambuskott
1 ananasring
2 msk ananasspad
1- 2 tsk vitvinsvinäger
lite salt & peppar
1 msk maizena

Servera med jasminris,

Gör så här
Hetta upp en stekpanna med olja, klyfta löken och stek den glansig. Vänd ner tomatpure och fräs runt.
Vänd sedan ner det stimlade köttet och fräs tills det får vacker färg. Tillsätt vatten, chilisås, strimlad paprika, bambuskott och grovhackad ananas + spad. Låt alltsammans sjuda upp några minuter, tills köttet är genomstekt.
Smaka av grytan med vitvinsvinäger + salt & peppar och vill ni ha den lite tjockare så reder ni av med maizena.

Klart!

IMG_0093

2

6 responses to “Gryta med sötsur sås

  1. En riktigt god klassiker, nostalgi så det förslår!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Visst är det 🙂

  2. Fanny skriver:

    Kan inte du göra ett recept på amerikanska chocolate chip cookies??

  3. Karin Gustafsson skriver:

    Jättegott! Jag gjorde den igår.

  4. Malin skriver:

    Supergott! Lagade detta till middag idag men byte ut köttet till kyckling och det funkade hur bra som helst?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *