INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Saftiga vegetariska morotsbiffar

Godmorgon måndag,


Följ mig gärna på instagram också : @jennysmatblogg

Hoppas ni fått en fin start på veckan.  Dagens första tips blir riktigt goda vegetariska biffar. Att laga vegetariskt är inte speciellt svårt, bara man får lite inspiration. Nu har jag byggt upp ett rätt stort arkiv med den varan på sajten.
Och för mina andra veg.recept klickar ni här

IMG_5648
IMG_5652

Till 4 morotsbiffar
1 förpackning halloumi
250 gram morötter
1/2 tsk salt
2 ekologiska ägg
1 dl ströbröd
chiliflakes
smör till stekning

Gör så här: 
Riv ner osten i en bunke, riv morötterna på en tallrik.
Vänd sedan ner i skålen.Knäck ner äggen och rör ner ströbröd, smaka av med ev lite salt & lite chiliflakes. Låt stå i fem minuter.
Forma sedan till 4 biffar, och stek dem klara i smör.

Vi serverade våra med potatismos.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 
Missa inte dunder-rabatten som du får på HEMTEX nu.
Klicka här

1
Prenumerera
Notis om

19 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Therese
7 år sedan

De där biffarna har jag gjort och de blev jättegoda! Plus i kanten för att de var enkla att forma och att de höll ihop fint vid stekningen.

jennysmatblogg
Reply to  Therese
7 år sedan

🙂

7 år sedan

Åh detta ska jag testa 🙂

Johanna
7 år sedan

Tror du det går att göra de här biffarna med sötpotatis istället? 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Johanna
7 år sedan

jag vet inte 🙂 Berätta gärna om resultatet när du provat.

Lillyfluff
7 år sedan

Verkligen jättegoda, hela familjen gillade dem 🙂 Dock saknar barnen sås, har du något gott tips på det?

Kia
Reply to  Lillyfluff
6 år sedan

Vi gjorde som men vi gjorde potatis halvor i ugn till och hade tzatsiki och aioli till ….super gott 😊

Anna
7 år sedan

Hej! Jag gjorde dina halloumibiffar med zucchini häromdagen – såg att det här var ungefär samma recept 🙂 Biffarna blev jättegoda och uppskattade av hela familjen! Jag tänkte dock fråga hur länge du brukar steka dem. Tyckte det var svårt att veta och halloumin smälter ju efter ett tag så att biffarna flyter ut. Samtidigt vill man ju ha dem helt genomvarma.. Tack för en bra blogg!

7 år sedan

De här testade vi igår och jag gjorde dubbel sats. (Vi är en stor familj). Alla i familjen tyckte det var supergott (utom en som är lite väl kräsen). Det blev över så jag bjöd även en kollega på lunch dagen efter – som älskade det. Sparar receptet och kommer definitivt att göra det igen. Tackar!

7 år sedan

[…] Saftiga vegetariska halloumibiffar Tisdag Torsk i currysås Onsdag Ugnspannkaka med bacon Torsdag Falukorv i ugn med mozzarella  […]

7 år sedan

[…] Vegetariska morotsbiffar Tisdag Laxsida med färskost Onsdag Mustig gulaschsoppa  Torsdag Balkankyckling med ruccola Fredag […]

Re
7 år sedan

Hej!
Gillar det här receptet överlag men tycker kanske att ströbrödet ger en bismak. Går det att komma undan det? Kanske göra eget ströbröd?

Barbro Reher ernlund
7 år sedan

Hej Jenny!
Idag har jag och min man gjort iordning dina Morotsbiffar, rostad potatis i ugn (som du har på recept till oxfile och ädelostsås) också hade vi tzatziki till. Det var så gott. Har även gjort dina zucchinibiffar mumsigt det med. ? Ha de gott och tack för en jättebra matblogg.

Hanna
6 år sedan

Jag testade dessa biffar häromdagen och de var verkligen supergoda! Sambon gillade dem starkt också.

Carina
6 år sedan

Ska bli spännande ska göra morotsbiffar nu 👍😍

marina
3 år sedan

Kanon recept tack ännu engång

Ulla
2 år sedan

Kan jag göra samma med zuccini

Sylvia
1 år sedan

Vad tror du om att göra biffarna i ugnen istället för att steka dem?

Anna
1 år sedan

En ”förpackning” halloumi? Hur många gram är det då?
Det är alltid vanskligt att använda ett så obestämt mått, för det är olika på olika fabrikat och ändrar sig dessutom över tid.
Själv har jag för tillfället en ”förpackning” på 750 g och det verkar inte riktigt rimligt till bara 250g morötter…🙃

Nästa inlägg

Vinterpromenad

19
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x