Jordnötsrutor med choklad

Godkväller,

Dessa jordnötsrutor som jag gjorde igår var försvinnande goda minst sagt.
Jag skulle passa på att fota alla fina bitar idag, bilder blir bäst i dagsljus… Men när jag skulle plocka fram dem, så upptäckte jag till min förvåning att nästan alla var borta. Det visade sig att maken i huset hade ätit upp nästan alla i gårkväll. Haha…. Så jag fick hålla till godo med dessa få bitar idag.

img_3364

Det här behöver du: 
150 gram jordnötssmör
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl kokos
1/2 dl strösocker
3 1/2 dl cheerios

Chokladtopping
100 gram mjölkchoklad
25 gram vit choklad

Gör så här:

Ta fram en kastrull och mät upp jordnötssmör, sirap, kokos & socker. Värm upp på svag värme, det ska inte koka utan bara bli lättare att jobba med. Vänd ner cheerios och blanda väl. Häll upp i en klädd form cirka 10*20 cm, och ställ svalt.
undt tiden smälter du chokladen på svag värme. Antingen över ett vattenbad eller i micron. Bred först ut mjölkchokladen, sedan lägg sedan ut den vita i smala ränder, förslagsvis med en gaffel. För att göra swirlmönster använder jag en tandpetare och drar fram och tillbaka genom chokladen.
Både snyggt och roligt.

0
Prenumerera
Notis om

14 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jenny Jansson
7 år sedan

Kan man använda ngt annat än cheerios? Är gluten intolerant nämligen. ?

T
Reply to  Jenny Jansson
7 år sedan

Jag gör dem alltid glutenfria! Då byter jag bara ut cheerios mot glutenfria cornflakes. OBS att alla cornflakes-varianter inte är glutenfria dock, var supernoga och läs på förpackningen! Så gott som alla glutenfria flingor i liknande, krispig konsistens fungerar dock toppen i dessa rutor! Jordnötssmöret och chokladen tar över smaken så vilken variant av flingor man använder spelar ingen större roll 🙂

Åsa
7 år sedan

Vad gott!
Vilka Cheerios är det, är det de sötade (kanske bara finns en sort?)? Bra att veta så rutorna inte blir för söta tänker jag.

jennysmatblogg
Reply to  Åsa
7 år sedan

Jag vet inte hur mkt skillnad den är på dem. Min förpackning var vit.

Ida
7 år sedan

Jag har sparat så många recept ifrån din blogg! Idag när jag klicka på ett sparat recept jag har bland bokmärkerna så kommer jag bara till din första sida, testar ett annat recept, kommer bara till din första sida! Alltså de går inte att se något recept man sparat ifrån din sida. Så dåligt ?

Melisa
Reply to  Ida
7 år sedan

Jag sparar alltid recept o fungerar varje gång sparade som sent som igår o fungerar o komma till receptet

Cecilia
Reply to  Ida
7 år sedan

Om du ser ett recept du vill spara och går direkt via http://www.jennysmatblogg.nu måste du klicka dig in på det receptet genom att klicka på rubriken på det receptet och sedan kan du spara det som ett bokmärke, annars sparar du bara länken till hennes blogg, inte länken till receptet.

7 år sedan

Yummie:) Så gott, älskar jordnötter!

Birte
7 år sedan

Vad menar du med 0,5 dl kokos? Kokosflingor? Kokosfett? Kokosolja? Jag tog kokosflingor men det blir ingen smet av detta

jennysmatblogg
Reply to  Birte
7 år sedan

kokosflingor

Marina
7 år sedan

Hej! Går det att byta ut kokos mot någonting annat? Pga allergi. 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Marina
7 år sedan

Man kan utesluta, ta lite mer flingor/ cheerios i.

Frida
7 år sedan

Åh, minns när Ernst gjorde en variant av dessa i jul med Ernst för några år sedan. När jag testade hans blev det supergott, nu ska jag testa din variant. Är säkert minst lika gott ?

Petra
7 år sedan

Hej!
Vi är mitt i tillverkningen men det blir ingen smet. Saknas någon ingrediens?
mvh Petra

Nästa inlägg

Recept på Pepparkakslatte

14
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x