Recept på Pepparkakslatte

Men hallå på er,

Detta kan vara det grymmaste recepet på länge. Ni måste måste måste prova.
Jag har verkligen fallit pladask för den goda pepparkakslatte ( gingerbread latte ) i år. De går ju köpa på vart och vartannat kaffeställe, men de är oförskämt dyra. Så idag bestämde jag mig för att prova att göra en egen. Och det var ju busenkelt & blev faktiskt godare än de man köper. Men kan man skumma mjölk utan riktig kaffemaskin undrar ni nu.
Jodå det kan man…. Kolla här nedan.

Glöm inte följa mig på Instagram,
Jag heter @jennysmatblogg även där.

pepparkakslatte pepparkakslatte

Vill du inte ha så söt latte, minska ner mängden sirap, och anpassa kryddorna efter hur mkt pepparkaka du vill att den ska smaka. Pepparkakskrydda köper du färdig i kryddhyllan.

T
ill en stor pepparkakslatte, eller 2 små:
1 msk ljus sirap
1/4- 1/2 tsk pepparkakskryddor
3 dl starkt kaffe
2 dl mjölk

Topping: lättvispad grädde + pepparkakssmulor

Gör så här:
Rör ut kryddorna med sirapen och blanda väl med kaffet. Häll kaffet i koppar. Värm upp en kastrull med mjölken, det ska inte koka. Utan när mjölken börjar ånga häll upp i skålen/ bunken till stavmixern och mixa detta tills det bildar ett vackert skum.
Lägg den skummade mjölken över kaffet. Toppa med grädde och pepparkakssmulor.

Klart att servera. Farligt gott!

1
Prenumerera
Notis om

13 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
7 år sedan

Men Gud vad gott! Det måste jag bara testa, tack för recept och tips! Själv har jag gjort pepparkaksmilkshake till barnen och bakart saffranslängder med vit choklad för att fira in julveckan. Latten ska testas imorgon! God Jul!

Angie
7 år sedan

Funkar det att köra mjölken med elvisp eller vanlig blender också? Låter supergott 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Angie
7 år sedan

Det tror jag 🙂

Amy
7 år sedan

Hoppar in här och skriver att jag gjorde din pannacotta med saltkola spegel fast jag gjorde en hel tårta med digestive botten strödde havssalt på toppen serverar nog med hallon imorgon på min födelsedag så än har jag inte smakat men kan nog inte bli mer än helt underbart gott??tack för alla inspirerande inlägg och tips god jul & gott nytt år vänlig hälsning amy

Anna-Lena
7 år sedan

Pepparkakslatte låter gott, jag älskar allt med pepparkakssmak. Men jag dricker inte kaffe, tips på vad jag kan ersätta kaffe med?

Viktoria
Reply to  Anna-Lena
7 år sedan

Anna-Lena,
Varm choklad,

Fia
7 år sedan

Nu är latte’n testad….. oj så god !!!!
Tummen upp på den

Jennifer
7 år sedan

Ett par teskedar socker förhöjer smaken och gör den ännu godare. 🙂
Använder mig av en liten mjölkskummare går att hitta nästan överallt, finns på Ikea för typ 10 spänn. Jag gör latte varje morgon och då är denna lilla visp perfekt. Kan tipsa om after eight latte super gott det också.
1-2 after eight bitar
4 tsk oboy
Sen kaffe och skummad mjölk. Går utmärkt o göra med vilken choklad som helst nästan. Jag är ju tokig i center så brukar även köra med de men då med lion pulver istället för oboy. Riktigt gott. 😀

Sophia
7 år sedan

Lyckade till dan före dopparedans frukost med din pepparkakslatte och den kommer att göras varje jul framöver! ? Tack för alla fantastiska recept och tips! God jul ??❄

6 år sedan

Åh! Både ser gott ut och låter sjukt gott! Ska prova någon dag 🙂 Älskar din blogg!

6 år sedan

[…] hoppade över grädden! Men vill man mysa till det riktigt så tycker jag att man ska följa receptet fullt […]

6 år sedan

[…] Recept och bild lånad ifrån Jennys Matblogg […]

Kristina Vänervik
1 år sedan

Vilket kaffe är godast till latte
Är egentligen ingen kaffe människa, men gillar esspressohous tomte latte och pumpa latte

Nästa inlägg

Halloumibiffar

13
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x