Halloumibiffar

Vegetarisk måndag idag,

Det är roligt att ni är så många som uppskattar dessa recept! Dessa halloumibiffarna är både så goda och enkla att göra.
Och de fick högsta betyg av barnen här hemma.

img_2427
img_2405img_2413 Till 4 halloumibiffar
1 förpackning halloumi
250 gram zucchini
1/2 tsk salt
2 ekologiska ägg
1 dl ströbröd
chiliflakes
smör till stekning

Gör så här: 
Riv ner osten i en bunke, riv zucchinin på en tallrik. Strö över salt och låt det stå 5 minuter.
Lägg sedan zucchinin i ett kaffefilter och krama ur överflödig vätska. Vänd sedan ner i skålen.
Knäck ner äggen och rör ner ströbröd, smaka av med ev lite mer salt & lite chiliflakes.
Forma sedan till 4 biffar, och stek dem klara i smör.

Vi serverade våra med potatismos.

2

17 responses to “Halloumibiffar

  1. Prettyhomeblog skriver:

    Ville bara titta in och säga TACK för en fantastisk bakbok. Fick den i dag då jag fått en alldeles egen adventskalender och i dagens paket var denna fina boken! Fantastisk! Tack Jenny för din alltid så fina inspriation och jag önskar dig en riktigt, riktigt god och härlig Jul!! Det kommer bli många bak från den boken och jag tror jag startar redan i kväll!
    Kram
    Berith

    1. jennysmatblogg skriver:

      ♡ Vad roligt att du gillar boken. Och tack för att du berättar 🙂
      Kram
      Jenny

  2. Chatrine skriver:

    De där biffarna ser galet goda ut – att kalla dem vegetariska när de innehåller ost och ägg – näää 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      De är inte veganska. Utan vegetariska kallar jag dem när de är utan kött 🙂

    2. Sanna skriver:

      Vegetariskt… inget kött eller fågel… veganskt inget från djurriket som ägg mjölk smör mm..

  3. Emma skriver:

    Åh detta måste testas (älskar halloumi)!
    kram
    Emma

  4. Frida skriver:

    en förpackning halloumi…?
    de finns ju i olika storlekar…har du en vikt? 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Cirka 200 gram 🙂

      1. Frida skriver:

        tackar för ditt snabba svar 🙂

  5. Marthina skriver:

    Kan man byta ut ströbrödet mot ngt så de blir mer lchf-vänliga? Tack för grymt bra o fin blogg!

  6. Heléne Petersson skriver:

    Jag brukar ta rivna morötter istället för zucchini. Blir jättegott! Sedan har jag dem i ugnen 250 grader på en plåt med bakplåtspapper.
    Ca 15-20 minuter. Vänd efter halva tiden. Jättesmidigt. 🙂
    Heléne

  7. Agneta Skåring Perbo skriver:

    Har just avnjutit dessa till middag. Verkligen jättegoda och lätta att göra ?
    Stort TACK för receptet ?

  8. Emilie P skriver:

    Supergoda biffar med jättefin konsistens. Kan med fördel gå lös mer på kryddorna och variera med örter, vitlök osv. Blir så inspirerad av dina vegetariska recept, vi försöker få till iallafall en vegdag i veckan=)=)

  9. Ida skriver:

    Hej!
    Gjorde biffarna i helgen eftersom vi alla i familjen älskar halloumi. Men jag blesviken, undra om jag gjort något fel? Ska det vara 1 dl ströbröd? Mina smakade bara det? Dom som såg sååå goda ut.. Mina blev mera brunaktiga o tråkiga. Tack för en superbra o inspererande blogg!

  10. Josefine skriver:

    Hej och tack för superbra recept! Jag hade lite för mycket salt och hann inte vattna ur tillräckligt (bråttomvardag…) och ändå blev de jättegoda. Att jag hittade hamburgerbröd i frysen till kidsen var nog tur, de var väldigt skeptiska när de såg biffarna men blev helnöjda med veggoburgare 🙂 Det är detaljerna som avgör ibland…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *