Veckomatsedel

Godmorgon,

Söndag och vi startar som vanligt upp bloggen med veckomatsedel.
Roligt att ni gillar dem.

Måndag Så goda broccolibiffar med ost
Tisdag Laxgryta med koksmjölk
Onsdag Currydoftande baconsås
Torsdag Balsamicokyckling 
Fredag Fläskfile- & oxfileplanka

bbbbb

Det här behöver du till 4 plankor:
1 kilo potatis
1 dl vispgrädde
4 äggulor
salt & peppar

Tillbehör: 
1 st Fläskfile
600 gram Oxfile
2 Tomater

Frästa grönsaker som te.x
Sparris
paprika
sockerärter

Gör så här:
Ställ ugnen på 250 grader. Koka potatisen mjuk, och gör mos av den med potatiskross & blandar ner äggulor & grädde. Smaka av med salt & peppar. Lägg in plankorna i ugnen för att bränna av dem, i cirka 5 minuter. Ta ut och spritsa sedan / eller klicka ut ”duschesspotisen” över plankorna. Jag brukar låta moset svalna innan, för att lättare spritsa. Skiva under tiden upp köttet och fräs det hastigt i het stekpanna för att få fin färg, fläskfilen kan stekas nästan helt klar. Salta & peppra under stektiden. Fräs ihop lite grönsaker tillsammans, bara en kort stund så de behåller sin krispighet.
Lägg upp allt på plankan och skjuts in i ugnen, när moset har fått vacker färg så är det klart.

Ta fram och servera med valfria såser.

* * * * * * * * * * * * *

bbb55

Det här behöver du till 12- 14 stycken
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
200 gram smör

Fyllning : Nutella & karamelliserad mjölk

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Rör ihop de torra ingredienserna, tärna smöret i en annan skål och häll ner resten av ingredienserna där. arbeta ihop för hand eller med matberedare. Forma till 12-14 bollar och lägg i muffinsformar / i muffinsjärn. Och grädda dem i cirka 11-13 minuter, eller tills de fått vacker färg. Tryck försiktigt ut en grop i mitten av dem ( när de är varma ).
Låt det svalna något innan du fyller upp dem. 1 msk kolakräm i varje och toppa med 1 msk nutella i varje grotta. Låt svalna något innan servering.

0
Prenumerera
Notis om

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
ida
7 år sedan

Har du nåt tips på bra tips på termometer till fudgekokandet? Hade en från ica maxi sån där med batteri som man har till kött förr förra året och lyckades med alla dina fudge, den brände sen och jag köpte en annan och misslyckades med allt. finns ju ett gäng olika varianter. Funderar sen låter du ditt typ koka sakta eller mer hetsig kokning finns det nån ca tid?

Carola
7 år sedan

Ett tips, ta en halv dumle i varje 🙂 snabbt & smidigt

Nästa inlägg

Lördagsgodis

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x