Broccolibiffar med ost & vitlök

Vegetariska måndag, och jag bjuder på broccolibiffar.
Vi serverade med fluffigt potatismos till våra, superenkla & goda.

IMG_2291 (1)

Det här behöver du till 6 stora biffar: 
500-600 gram broccoli
4 ägg
2 dl riven lagrad ost
2 1/2 dl ströbröd
1 vitlöksklyfta
chiliflakes ( efter smak och tycke)
salt

IMG_2260

Gör så här
Ställ ugnen på 225 grader. Koka broccolin några minuter. Häll bort vatten och grovhacka ner den i en skål.
Vispa äggen med en gaffel och vänd ner i broccoliskålen. Rör ner ströbröd, riven ost, chiliflakes & salt & riv ner vitlöksklyftan.
Forma till biffar och lägg i smord ugnsform. Ställ in i ugn i cirka 25 minuter, vänd biffarna efter halva tiden.

Serveras med mos

1

24 responses to “Broccolibiffar med ost & vitlök

  1. Rebecca skriver:

    Letar som en tok efter ost i receptet? Vilseledd av rubriken ?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Ooops. Det hade trillat bort. Fixar 🙂

  2. Cecilia skriver:

    Det står inte med någon ost i receptet? 🙂

  3. Maya skriver:

    Jag är så himla dålig på att laga mat, så, hur många minuter ungefär ska man koka broccolin? 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Det tror jag inte alls att du är 🙂 de ska koka i ett par / tre minuter.

  4. Linnea skriver:

    Kan man steka dessa istället? 🙂

    1. Sandra skriver:

      Himla goda! Jag fick ut 14 st så jag stekte hälften och hade hälften i ugnen, gick bra att göra på båda sätten.
      Undrar bara om du kanske har räknat kcal för denna maträtt? Håller nämligen på med att räkna allting jag äter för tillfället och ville kolla med dig.

  5. Carro skriver:

    Håller dom ihop sådär bra med enbart ägg och ströbröd? Imponerande, dom såg jättegoda och fina ut, får definitivt testas, men jag tvivlar på att mina kommer hålla ihop lika fint 😛

    1. jennysmatblogg skriver:

      Ägg, ost & ströbröd 🙂 Jodå, de satt ihop jättefint.

  6. Jenny skriver:

    Var jättegott! Vi kör också vegetariskt på måndagar nu och hämtar alltid inspiration från dig. Tack för alla kanonrecept!
    Mvh Jenny

  7. Johanna skriver:

    Går det bra att ta mjöl istället för ströbröd? Har inget hemma nämligen ?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Tror det blir rätt stabbigt 🙂 Men jag har aldrig provat.

  8. Jennika skriver:

    Jättegott! Jag använde tinad fryst broccoli och kokade därför inte den innan. La till en finhackad lök i biffarna och det skadade inte 🙂

  9. Ida skriver:

    Jag och min sambo hade i en förpackning med fetaost, supergoda man kan äta den som de är utan tillbehör?

  10. Angelica skriver:

    Går det bra att köra alla ingredienserna lite snabbt i mixern/matberedaren tror du?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Den ska bara grovhackas, tror det blir väl kladdigt om man mixar. Men jag vet inte säkert… 🙂

  11. Catarina skriver:

    Hej Jenny,
    Längsedan nu som jag lämnade ett litet spår efter mej här på din underbara blogg.
    Igår gjorde dessa broccolibiffar med ost till middag och dom var verkligen supersmarriga.
    Så dom här kommer jag göra måååånga gånger 🙂
    Ha’ en underbar dag !
    Catarina

    1. jennysmatblogg skriver:

      ? ?

  12. Elisabeth Nordqvist Stocksbov 61 827 63 skriver:

    ska beställa din bok middags tips kollar den där stårde 159 men när jag ska betala blir det 179 skulle vilja ha den signerad Ella Nordkvist

  13. lisa.vegars@stocksbo.se skriver:

    skulle gärna vilja beställa din bok

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *