Idag bjuder jag på en mustig & smakrik tomatsås. Enkelt, billigt gott & vegetariskt!
Varsågoda.
Detta behöver du till 4 personer:
2 msk olivolja
1 liten finhackad schalottenlök
2 askar med mogna körsbärstomater
2 msk vatten
1 riven vitlöksklyfta
1/2 kruka finhackad persilja
1/2 tsk strösocker
salt & peppar
Gör så här:
Fräs upp olivolja och den finhackade löken i en kastrull tills den har blivit mjuk & glansig.
Klyfta tomaterna ner i kastrullen och fräs runt, vänd ner vatten och låt allt stå och småputtra i 10 minuter. Mosa dem lätt med en gaffel så att det inte är några större bitar kvar. Riv ner vitlöken & smaka av med persilja, socker, salt & peppar.
Serveras med en god pasta
[…] : Spagetti med mustig tomatsås (vegansk) Tisdag Lax i citronsås med räkor Onsdag Pasta- & bacongratäng med mozzarella Torsdag […]
[…] Enkel måndagsmiddag när man vill äta en snabb och köttfri måltid. Använder du en färdig sås på burk så går det supersnabbt. Vill du koka egen har du mitt recept HÄR […]