Krämig laxsås med smak av citron

Nu är jag tillbaka efter en frisk morgonrunda och ska sätta mig och börja med dagens måsten. Vi äter köttfritt idag, och barnen har önskat ugnspannkaka. Men i helgen åt vi denna krämiga laxsåsen, dock var dillen slut så jag klippte över gräslök för lite vacker färg. Serveras med en god pasta.

IMG_9913

Lax recept

Det här behöver du: 
4 portionsbitar lax
1 charlottenlök
smör
salt & peppar
3 dl creme fracihe
2 dl vispgrädde
1 fiskbuljong
1 msk pressad citronsaft
smaka av med salt & peppar

Gör så här:
Dela den tinade laxen i midre bitar. Hetta upp en stekpanna och fräs den finhackade löken mjuk. Lägg ner laxbitarna och fräs klart, krydda med lite salt & peppar under stektiden. Vänd ner crème fracieh, grädde & fiskbuljong och låt allt sjuda ihop under omrörning. Sist smakar du av såsen med salt & peppar + citron.

Smaklig måltid

IMG_9870

IMG_9928

1
Prenumerera
Notis om

11 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Mona Jacobsson
7 år sedan

Hittar många fina recept på din blogg! Önskar bara att det hade funnits en ”skriva ut” funktion på recepten. Det är svårt att skriva ut då det är blandat med många (men fina) bilder. Helst vill man ha med namnet på rätten också. Brukar ta ett ett foto på IPaden men då måste man ibland ta flera bilder för att få med ett helt recept. Ett i-landsproblem visserligen, men det hade varit toppen med en ”skriva ut” funktion!
Annars är din blogg toppen med när man behöver matinspiration!
Med vänlig hälsning, Mona

Mona Jacobsson
7 år sedan

Ha, nu när jag var inne på kommentarsidan upptäckte jag en liten skrivar bild 🙂
Den var inte enkel att hitta, eftersom man tydligen måste klicka in på kommentarer och blir kanske inte världens bästa utskrift, men det viktigaste verkar komma med, receptnamn, ingredienser och beskrivning. Toppen!

jennysmatblogg
Reply to  Mona Jacobsson
7 år sedan

Du behöver inte klicka på kommentarerna, men man måste klicka på rubriken. Annars skriver man ut hela sidan med alla recept 🙂

Heléne
7 år sedan

Ett litet tips: jag gör min laxsås i stort sett som din, men istället för färsk eller fryst lax kör jag med kallrökt (ofta finns stjärtbitar eller skivspill till bra pris). Den rökta smaken blir urgod till pasta.

Majsan
7 år sedan

Hittade till din blogg via Madeleine Ilmrud för någon månad sen och ville bara säga TACK för alla superbra och fina recept!!! Jättefin blogg!!! har redan hunnit testa en del av recepten ,bla den här laxsåsen, Såå jäkla god…så stort tack =))

jennysmatblogg
Reply to  Majsan
7 år sedan

<3 Vad roligt :-) Välkommen hit

7 år sedan

[…] pasta som jag gör. Till det gjorde jag min favoritlaxsås (ett recept som jag har hittat på Jennys Matblogg) och här kommer […]

7 år sedan

[…] pasta som jag gör. Till det gjorde jag min favoritlaxsås (ett recept som jag har hittat på Jennys Matblogg) och här kommer […]

Ylva D
6 år sedan

Låter väldigt gott precis som många andra av dina recept som jag testat.
Kanske är lite trög men 1 buljong? Syftar det på en tärning eller vad?

jennysmatblogg
Reply to  Ylva D
6 år sedan

Ja, eller 1 msk fiskfond/ hummerfond

Annemieke
3 år sedan

Det vore så trevligt att kunna printa ut receptet. Ngn som kan berätta hur man gör?

Nästa inlägg

Pizzasöndag

11
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x