Gratinerad oxfile

Hej där,

Imorgon är det redan fredag igen, och jag kan se att ni är många som sitter här på sajten & letar fredagsmat. Söker ni recept med oxfile till helgen så kan ni sluta leta! Denna gratinerade oxfilen är verkligen hur god som helst.

Prova vetja. IMG_9634

oxfile recept

Detta behöver du:
1 bit oxfile
smör
salt & peppar

Garnering: 
2 dl riven lagrad ost
10 finhackade soltorkade tomater
1/2 kruka klippt persilja

Serveras med smörstekta sockerärtor
potatisgratäng
rödvinssås

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Skiva upp filen och smörstek den med salt & peppar. Antingen bara snabbt för medium eller lite längre om du vill ha den välstekt. Själv föredrar jag rosa när det är oxfile, men det är en smaksak. Lägg oxfilemedaljongerna i en ugnssäker form och strö över ostblandningen över och ställ in o mitten på ugnen i 5-10 minuter tills osten har fått en vacker gratinering.

Serveras genast!

IMG_9658

0
Prenumerera
Notis om

10 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Linn
8 år sedan

Ännu något som verkar vara en fantastiskt god maträtt! Vi är dig evigt tacksamma i vårt hushåll för dina recept har verkligen gjort att vi ätit mer varierat och fått mycket nya ideer! Kanon blogg som rekommenderas!!

jennysmatblogg
Reply to  Linn
8 år sedan

<3

Ewa Nilsson
8 år sedan

Har följt din blogg länge men det är trist när du inte svarar på frågor, så nu tackar jag för mig det finns fler väldigt bra bloggar som,tacksamt tar emot frågor och svarar.

Elin
Reply to  Ewa Nilsson
8 år sedan

Jag ka hålla med om att Jenny kunde svara på lite fler frågor, vad jag har förstått är bloggen hennes heltids jobb och då borde det ingå att svara på frågor. MEN, det är frågeställandet börjar samtidigt bli helt absurt. Folk verkar inte kunna tänka längre utan man ska fråga om ALLT. Man ska veta på centimetern hur stor form man ska ha, man undrar om man kan byta ut nötchoklad mot mintchoklad, om man kan ha valnötter istället för cashewnötter, om man kan frysa kakor osv. Man måste tänka lite själv också, varför ska man ha exakta instruktioner om precis allt? Sedan kan man ju prova sig fram i matlagningen/bakandet, vad gör det om resultatet blir lite galet? Det är liksom inte Nobelmiddagen man förbereder till. Så jag kan tänka mig att Jenny kanske är trött på att svara på, ursäkta ordvalet, dumma frågor. Många som frågar verkar heller inte ha läst igenom recepten ordentligt. Dock måste jag säga att Jenny inte heller alltid är världens tydligaste i alla sina recept, men det ligger inte på den nivån att hon borde få så många frågor som hon faktiskt får.

Elin
Reply to  Elin
8 år sedan

Heltidsjobb ska det stå (jag är ingen särskrivare!) 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Elin
8 år sedan

Hej Elin & Ewa

Det stämmer, detta är min matdagbok ( blogg/ dagbok ) som ni får vara med och följa, om ni vill. Med över 1 miljon visningar i veckan. Nej, jag hinner tyvärr inte svara på alla frågor. Dock märkt att du hjälper mig ibland Elin 😉
Jag får många frågor både på FB, insta, blogg & mail. Sen har svårt att tro att man skulle kommentera negativt på någon annan / väns FB:sida eller dagboksblogg. För det är just vad detta är…. MIN sida, som ni får vara med och följa om ni vill. Gillar man inte kan man inte bara tyst avfölja då…..

Ja det har blivit ett heltidsjobb eftersom jag jobbat hårt. Jag är inte anställd av någon, sajten är jag. Och nej jag hinner omöjligt med att svara på alla frågor det kommer flera 100 varje dag, en del hinner försvinna innan jag ser dem (som instagram) och en del kanske man kan räkna ut själv 🙂 Det är inget särskilt som ingår i mitt jobb, eftersom jag gör det som prioriteras mest just nu. Ibland hinner jag svara på frågor, ibland blir det mindre.

Jag gör så gott jag kan, och jag tittar efter att anställa en assistent. För MIN skull och för att hinna mer mera av det jag brinner för : baka & laga mat.
Tycker det känns otroligt ofint när vissa läsare orkar vara här och sprida negativ energi. Alla får vara här inne och läsa, dela & söka recept + bilder. Det kostar inte en krona, och jag hoppas att alla ska trivas. Men jag kan inte vända ut & in på mig själv för att alla ska bli nöjda och glada.

Tack och trevlig kväll

Johanna
Reply to  jennysmatblogg
8 år sedan

Snark! HERREGUD Att folk orkar skriva massa neggo.
Gilla eller gå- jag håller med Jenny. Varför hålla på och sprida dålig stämning. Det är hennes blogg och hon gör ett grymt jobb.
Jag älskar att hänga här och dregla över alla matbilder. Får ni inte svar kan ni väl fråga igen om det är viktigt.

Du är BÄST !

Milla
8 år sedan

Håller helt med tidigare kommentar. Är ju en förmån för oss läsare, Jenny, att du vill dela med dig av allt gott du gör! 🙂
Tycker mycket om din blogg, men brukar sällan kommentera, här eller på andra bloggar, men läser och inspireras gärna, så TACK! 🙂
Allt gott // Milla

ida
8 år sedan

Oxfile e så grymt gott ! Synd att barnen också älskar det blir så dyrt då. Har du tips på nån bra oxfile köper alltid svensk men finns kanske nån billigare som är bra.

jennysmatblogg
Reply to  ida
8 år sedan

Vi äter oxfile så sällan.
Men när vi unnar oss vi köper vi alltid svensk 🙂

Nästa inlägg

Min godaste lasagne

10
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x