Kyckling i rödvinssås med råstekt potatis

Kyckling med råstekt potatis och rödvinssås.

Festmat

Det här behöver du för 4- 5 personer :

12 potatisar ( fast sort ) 1/2 –
1 dl Olivolja
1 pressad vitlök
Salt och peppar
4 stora  Kycklingfiler
smör
salt och peppar

Rödvinssås :
Smör 2 scharlottenlökar 1 dl vatten 3 dl rödvin 4 msk koncentrerad kycklingfond 1 /2 tsk timjan 1 msk tomatpure salt o vitpeppar ev . majzena

Gör så här:
Börja med att göra rödvinssåsen. Se längst ner i receptet. Skala / tvätta potatisen och skär den i tunna skivor , häll upp skivorna i ett durkslag och skölj dem och låt rinna av. Hetta upp en stekpanna och fräs den pressade vitlöken med lite av olivoljan – vänd ner potatisen och ringla över mer av olivoljan ,salta& peppra. Vänd då och då i potatisen försiktigt med en träslev, under tiden hettar du upp en annan stekpanna och steker kycklingen i smör, salta och peppra. Kyckligen ska serveras helt genomstekt. Servera potatisen och kycklingen tillsammans med en sallad och smakrik rödvinssås .

Så här gör du såsen :
Häll upp lite smör i en kastrull och bryn löken glansig, men inte brun. Häll i vin , vatten , fond, tomatpure, timjan och salt och peppar. låt sjuda / koka till vätskan har reducerats till hälften. Sila såsen så att den blir slät. ( Red ev av såsen med lite maizena om ni önskar en tjockare sås. Låt sjuda upp- sedan är den klar att serveras. )

0
Prenumerera
Notis om

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sandra
8 år sedan

Vad för rödvin trycker du är bäst att göra såsen på? Eller använder du dig av matlagningsvin? 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Sandra
8 år sedan

Välj ett rödvin du tycker är gott 🙂
Jag brukar variera mig.

Johanna
3 år sedan

Kan man använda matlagningsvin till såsen?

Nästa inlägg

Nomi lagar mat- laxlasagne

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x