Min godaste lasagne

Hej på er där ute!

Det blev tyvärr ingen grill till middag idag för efter lunch så hade vi både regn och grå himmel över småstaden. Nej så då slängde jag ihop en lasagne istället, inte tokigt det heller. Detta är ett av de mest sökta recepten på min blogg. Kul att ni gillar den & jag tycker också att den är jättegod, krämig och smakrik. En perfekt lasagne ska inte gå att skära eller lägga upp snyggt. Hehe… Här kommer mitt recept på den godaste lasagnen

lasagne recept

Lasagne till 4-5 pers:

10 -12 lasagneplattor (gärna färska )
600 gram blandfärs
smör
2 pressade vitlök
1 riven gullök
1/2 dl chilisås
1 burk krossade / passerade tomater
salt och peppar
2-3 dl riven ost, tex. mozarella

Bechamelsås till lasagne:
5 dl grädde
4 dl mjölk
1 dl vetemjöl
100 gram smör
Lite riven muskotnöt
salt och peppar

Så här gör du lasagne: 

Ställ ugnen på 175- 200 grader. Stek färsen, löken och vitlökeni en stekpanna med smöret.
Blanda sedan i tomatkrossen, Chilisåsen och salta och peppra. Låt alltsammans sjuda, medan du gör Bechamelsåsen:
Smält smöret Häll i hälften av grädd/mjölkblandningen i en kastrull, och låt sjuda upp
Häll upp hälften av mjölet och rör ut med lite mjölk så att det inte klumpar sig, och blanda i såsen under omrörning.
Sedan blandar du ut resten av mjölet med lite mjölk, och blandar i det också, medan såsen sjuder. Riv ner lite muskotnöt, bara några drag på rivjärnet. salta och peppra, och låt sjuda ett par minuter.

Sedan ringlar du över lite olivolja i en ugnssäkerform, och täck botten bechamelsås,
och sedan med lasagneplattor.Varva sedan med, sås, köttfärsröra  och riven ost, lasagneplattor ca 3 lager av varje. Även gott och lägga ett lager med mozzarella, när man varvar med köttfärsen och såsen.
Sedan ska lasagnen vara inne i ugnen i ca 45- 50 minuter, men efter halva tiden kan du ta ut gratängen och toppa dem med lite ost.

Smaklig måltid!!

IMG_9783

1

15 responses to “Min godaste lasagne

  1. Jill skriver:

    Hej! Kan du inte testa att baka rawfood?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Har dålig koll på rawfood… Men kanske dyker det upp så småning om.

  2. Annelie skriver:

    Så god!!!!

  3. Lina skriver:

    Hur stor ugnsform använde du? ?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Tror att den är cirka 20 * 30 ?

  4. Jenny skriver:

    Godare att göra en ostsås med en massa prästost i.

  5. Elin skriver:

    Hur gör jag bäst såsen glutenfri?

  6. Sabina skriver:

    Kan man ha muskot på kryddburk ist för färsk?

    1. Alicia skriver:

      Supergod! Jag hade muskot på kryddburk.

  7. Anna skriver:

    Godaste lasagnen jag någonsin gjort, rekommenderas verkligen 🙂

  8. Anna skriver:

    Det står att man ska använda hälften av mjölk/grädden och sedan två gånger blanda mjöl med lite mjölk, är de då man använder resten av mjölk/grädden? 🙂

  9. Vardagsfix skriver:

    Jättegod lasagne.

  10. Madelene skriver:

    Vill bara tipsa om att bechamelsåsen kan göras på enklare sätt. Smält smöret på medelvärme och vispa sedan ner mjölet. Rör hela tiden så mjölet inte bränns. Häll i mjölk och grädde under omrörning och höj värmen och du märker när såsen börjar tjockna. Sen kan man krydda på slutet när man dragit av kastrullen av plattan.

  11. Sofie skriver:

    Gör ALLTID efter detta, familjen har förbjudit mig att göra på annat vis. SÅ GOD! ?

  12. Michelle skriver:

    Bästa receptet..ja brukar även riva ner lite parmesan i bchamelsåsen, men dock känns de som ja gör nå galet,,jag har oxkså form 20*30 tippar jag på..men jag får bara till 9 plattor totalt,,å gör på 750g färs ist för 600 men de känns ändå som de blir för lite förs å för pite sås, samtidigt som de står i receptet att de ska va mer plattor, så frågan e fyller du ut med plattor å knäcker dom osv å lägger ut md hela kanterna med? För jag lägger bara 3 rakt på på mitten eller va man ska säga

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *