Mini västerbottenpajer

Här kommer löjligt enkla & goda minipajer bakade på smördeg.  Passar lika bra till buffeen, kräftskivan eller midsommar. Går lika bra med vilken ost som helst, men gärna en lagrad.

IMG_9187

Ta ut smördegen i tid så att den hinner tina.

Till 6 små ostpajer.
6 st fyrkantiga smördegsplattor
2 ägg
1 dl vispgrädde
3 dl riven valfri ost
salt & peppar
dofta över lite cayennepeppar
tomat

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Tryck ner smördegen i ett smort muffinsjärn ( eller aluminiumformer )
Vispa ihop äggen och pensla smördegen. Riv ner osten i äggblandningen och vänd ner grädden. Vispa ihop och krydda med salt & peppar & lite cayennepeppar.

IMG_9183

Fördela ut fyllningen i minpajerna och toppa med en skivad körsbärstomat.
Grädda i mitten på ugnen i cirka 10 – 15 minuter.

Låt svalna innan du försiktigt med hjälp av en vass kniv lossar på dem.

Kan serveras både ljumna & kalla

IMG_9241

2
Prenumerera
Notis om

16 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Violino
7 år sedan

Läser ikapp flera inlägg som jag missat, alltid roligt att läsa alla dina fina recept och bilder från hemmet. Såg receptet på Ryttarkaka, tror de var de första långpannekakorna jag gjorde när jag började baka på 80-talet. Bakar alltid min mammas recept, där heter de kokosrutor, men i stort sett samma recept. Uppskattas av alla och bra att ha i frysen när man får fikagäster! Brukar inte fråga om var du köpt saker och ting, men i inlägget från den 5/4 Tisdagsbukett (eller var det Tisdagsblommor?) så skulle jag så väldigt gärna vilja veta var du köpt den fina vita kannan/vasen som buketten står i? Kram och tack på förhand!

jennysmatblogg
Reply to  Violino
7 år sedan

? från blomsterlandet

Violino
Reply to  jennysmatblogg
7 år sedan

Åh, Blomsterlandet, tack snälla du för svaret!

Camilla Olofsson
7 år sedan

Riktigt kul/intressant att kolla in din sida.
Gör detta varje kväll när man klarat av allt annat som jobb, mat, lek med lillan, promenad, vuxen prat med kärleken min (maken)…ja helt enkelt det som hör vardagen till!
(men vad skönt det är med vardagen ändå?)
Du är riktigt grym på det du gör så fortsätt att vara den du är.
Undrar bara över receptet på mini pajerna, skall grädden vara vispad eller inte när den skall ner i smördegen???
Allt det bästa till dig…
?

jennysmatblogg
Reply to  Camilla Olofsson
7 år sedan

Den ska inte vara vispad, utan bara röras ihop med osten.
Vad glad jag blir att du gillar sidan 😀

Allt det bästa till dig också!
Kram

Sanna
7 år sedan

Hej hej!? undrar över smördegen. Hur många förpackningar går de åt? Köper sällan smördeg och vet inte hur mkt de är.

jennysmatblogg
Reply to  Sanna
7 år sedan

Jag tror det är 10 st i en förpackning.

7 år sedan

[…] ugnsform, att servera till något godare kött? Det var min fundering och jag fick tips från Jennys matblogg. Tog lite vad jag hade hemma och det blev såhär till oss […]

Lovisa
7 år sedan

Går dessa att göra dagen innan? Kan man förvara dem i kylen över natten tänkte jag?

Hälsningar Lovisa

jennysmatblogg
Reply to  Lovisa
7 år sedan

De är godast att göra samma dag 🙂

7 år sedan

[…] Urgoda mini-västerbottenpajer, recept finns HÄR […]

Birgitta
7 år sedan

Gjorde dessa till midsommarbuffén. SÅ goda. Tack snälla du för all
matinspiration och alla goda recept.

Synnöve
6 år sedan

Hejsan, tänkte göra dessa västerbott.minisar till påsk…det står vänd ner grädden, ska den vara vispad eller flytande?
//Synnöve

jennysmatblogg
Reply to  Synnöve
6 år sedan

Flytande 🙂

Johanna-Louise Hansson
6 år sedan

Sitter och läser igenom receptet och förstår inte riktigt hur du menar.
Det står: Vispa ihop äggen och pensla smördegen. Riv ner osten i äggblandningen och vänd ner grädden.
Ska man först pensla degen och sen riva ner osten i skålen med det som är kvar utav äggen?

jennysmatblogg
Reply to  Johanna-Louise Hansson
6 år sedan

Ja precis 🙂

Nästa inlägg

Citronailoi så gott till räkor eller fisk

16
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x