Matkoma efter kroppkaksmiddag

 

Hej hej från öland,

Idag hämtade jag min systerdotter Milia tidigare från förskolan, och vi har varit nere och promenerat på stan och kikat på folket. Nu under påskhelgen så dyker alla sommargäster upp, jag räknar mig fortfarande inte som sommargäst. Haha. Sen startade vi påskledigheten med kroppkakor, Melvins absoluta favoritmat. Det blev inte hemmagjorda denna gången utan ”take away”. Finns tid så kokar jag gärna egna, och mitt bästa recept på kroppkakor finner du här

På öland finns lika många recept som det finns hus, eller nästan iallafall.
Gillar du kroppkakor ? 

Kroppkakor

IMG_8360 (1)
Jag fick lätt matkoma efter de tre kroppkakor jag åt. Melvin åt hela fyra stycken 🙂
så mätta nu och ska sätta oss i tv:soffan och kolla på film.

Trevlig kväll till er alla.

 

0
Prenumerera
Notis om

10 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sofia
8 år sedan

ÄLSKAR kroppkakor!! ? Smålänning som man är (från Oskarshamn) men har än så länge bara gjort små vita kroppkakor men vill gärna försöka mig på de stora grå också ?

jenny
8 år sedan

Det syns vart ni köpt dessa godingar! Dom absolut bästa köpta & dessutom glutenfria!!

Lydia
8 år sedan

Älskar kroppkakor. Vi har bott i Kalmar ett år, maken och jag, och efter det så åker vi tillbaka dit flera gånger om året. Och varje gång åker vi över till Öland för att äta dessa på vårt favorit ställe som vi blev tipsade om av en äkta kalmarit under vår tid där. Det är fantastiskt gott.
Barnen gillar det inte än dock, men det kommer hoppas jag.
Får testa att göra egna någon gång, har inte blivit av än 😉

Sofie Liebgott
8 år sedan

Åhh är det från Evas kroppkakor ?

8 år sedan

Älskar kroppkakor, är dock norrlänning men de är populära här med. 😉

Lena Katarina
8 år sedan

Som norrländska äter jag palt betydligt oftare än kroppkakor, men jag älskar bäggedera! Husmanskost när den är som bäst.
Trevlig påsk på er alla!

Jenny Axelsson
8 år sedan

Jag har ett gäng som ligger i frysen o väntar på att få ätas upp!?? och de är ifrån Evas kroppkaksbod! Gottigaste som finns!!?

8 år sedan

Hej! Jag är ny läsare här inne och minns inte hur jag ramlade in men via nån annan blogg var det garanterat. Passionerat intresserad av matlagning och bakning men kan för mitt liv inte följa ett recept, det måste höftas och förbättras och testas. Och nu har jag fastnat här, för jag blir väldigt inspirerad av dina bilder, tack för dem.

Kroppkakor gör jag gärna och familjen äter det gärna, men jag föredrar att göra dem på bacon istället för sidfläsk, jag avskyr knostret som kan finnas i sidfläsk…

Victoria
8 år sedan

ÄLSKAR kroppkakor! Min mamma är från Karlskrona och mormor brukade ofta göra kroppkakor när jag var liten, så gott! Nu blir det tyvärr för mycket för mormor att laga dem, och mamma är inte så förtjust i matlagning så jag ska försöka mig på att fortsätta traditionen 🙂

8 år sedan

Åh kroppkakor! Jag har ännu inte provat att laga egna, men jag är sugen. Vad äter ni till? Pappa gillar dem skurna i fjärdedelar och stekta med en klick smör, men jag vill ha dem kokta med lingonsylt. Extra lyxigt blir det med en skvätt grädde också!

Nästa inlägg

Saftiga fläskkotletter i ugn

10
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x