Saftiga fläskkotletter i ugn

Här kommer en riktigt smidigt och gottigt middagstips.

Jag stekte mina kotletter för att få lite yta. Men det går bra att lägga kotletterna rätt ner i ugnsformen och låta allt sköta sig i ugnen. Tror även denna såsen kan passa lika bra till kyckling.


IMG_5830

För 5-6 portioner:
5- 6 benfria kotletter
smör
salt & peppar + lite grillkrydda

Såsen:
2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl creme fraiche
1 tsk sambal oelek
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk kinesisk soja

Gör så här: 
Ställ ugnen på 175 grader, hetta upp en stekpanna och bryn kotletterna så att de får vacker färg.
Krydda med lite salt, peppar & grillkrydda. Lägg kotletterna i en ugnssäker form och värm upp alla ingredienser till såsen i en kastrull.  Låt sjuda upp några minuter och häll sedan över den goda såsen över kotletterna. Ställ in i ugnen i cirka 20- 30 minuter, eller tills kotletterna är klara.

Servera med kokt potatis och lingon, så gott.

Smaklig måltid

2

14 responses to “Saftiga fläskkotletter i ugn

  1. Carola skriver:

    Du har rätt, passar precis lika bra med kyckling, gjorde det i helgen ? å karré funkar åxå ?

  2. Athena skriver:

    Ser så läcker, jag vill äta det.

  3. Camilla skriver:

    Om man väljer kotlett med ben så får man ännu mer smak och mörare kotlett 😉 Jag brukar lägga grönsaker runt så blir det som en gryta och allt i ett. Lök, morot, paprika, broccoli, palsternacka, kålrot tex eller vad man vill. Sen jag provade göra kotlett i ugn på det här viset och äntligen få den mör och saftig så har jag slutat steka den i pannan. Nu kan man ju göra annat medans middagen lagas av sig själv i ugnen

  4. Agnes skriver:

    Gjorde den med fläskfilé hade rotfrukter i ugnen till det va super gott.?

  5. Anna skriver:

    Brukar göra den med kyckling, en av våra favoriträtter?
    Jag har även i lite mangochutney i såsen, blir jätte gott.

  6. Emma skriver:

    Min sås skär sig alltid nuförtiden… vad gör jag för fel?

  7. Sofie skriver:

    Gjorde detta idag, VERKLIGEN jättegott! Kommer jag göra fler gånger 🙂

  8. Tina skriver:

    Gjorde denna idag, bytte dock ut vispgrädden mot matlagningsgrädde samt använde lätt créme fraiche. Blev supergott! Mannen min gav också starkt tummen upp ? Kommer absolut att göra denna rätt igen.

  9. Pirkko Rantalainen skriver:

    Den är supergod 🙂

  10. Lena skriver:

    Jag har sett liknande recept som det här men då ska kotletterna vara inne i ugnen ca 1½ timme för att bli möra.
    Kram Lena

  11. Mia skriver:

    Supergott recept som jag lagat många gånger.

    Har mycket oxfond och gärna en skvätt rödvin i min sås. Och massa dragon. Såå gott. Sonen äter såsen med sked 😂😂
    Låter det stå inne minst 1 1/2 timme och gör det helst på karré. Blir otroligt mört och gott.

    Så tack för ett bra recept 😁

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *