Broccoli & kasslergratäng med ädelost

Nu var det alldeles för länge sedan vi lagade gratäng här hemma. Så igår var det dags igen.
En lchf-varaint och för er som önskar fler LCHF recept så finns de HÄR

Lchf recept IMG_8197

Det här behöver du : 
200 gram färsk broccoli
300 gram kassler
2 1/2 dl creme fracihe
2 dl vispgrädde
1 smulad ädelost ( triangel )
10 körsbärstomater
2 dl riven ost

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader. Tvätta och klyfta broccolin i en skål, skär kasslern i strimlor och rör ihop med crème fraîche och grädde. Smula ner ädelosten och vänd ner allt i en ugnsfast form. Fördela ut tomater & riven ost.
Gratinera i ugnen i cirka 15-20 minuter.

Smaklig spis.

1
Prenumerera
Notis om
13 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
5 år sedan

Vad gott det ser ut!

Gry
5 år sedan

Hej! Ville bara kika in och säga att jag ÄLSKAR din blogg och alla dina tips och recept! Uppskattas mycket ? KRAM

Amanda
5 år sedan

Du tipsar hit och dit med måsten till påskbordet. Vore kul att läsa ett inlägg om vad ni ska ha!:)

jennysmatblogg
Reply to  Amanda
5 år sedan

Det finns ett inlägg längre bak om vad vi brukar ha 🙂 Vi har som ett litet julbord
Räkcheesecake, omelett, Västerbottenpaj, ägghalvor, olika sorters sill, lax, janssons, köttbullar, korv.
Det är väl det klassiska på vårt påskbord, i år är vi hembjudna till svärmor. Får se vad hon bjuder på för gott 😀

Elenor
5 år sedan

Åhhh detta får blir morgondagens middag:) Lagade din tacopaj förra helgen som var gudomlig!
Tack för en bra matblogg!

Mia
5 år sedan

Hej!
Recepten verkar kanon, men tycker inte om ädelost.
Har du någon ide på vad man kan ta istället.

jennysmatblogg
Reply to  Mia
5 år sedan

en msk chilisås 🙂

Jenny
5 år sedan

Hej.
Är receptet beräknat till 4personer?
Tänkte bjuda på detta på mitt kalas när jag fyller år. Kan man förbereda allt dagen innan och gratinera den dagen efter?
Mvh Jenny

jennysmatblogg
Reply to  Jenny
5 år sedan

Det beror på hur mycket man äter.
Jag hade nog dubblat ingredienserna om ni är 4 personer 🙂

5 år sedan

Vill säga jag älskar din blogg

jennysmatblogg
Reply to  monica Danell
5 år sedan

<3

Soffan
4 år sedan

Kan när säga.. detta recept var gudomligt!!! Super gott!! Och kanon lätt att göra! Tusen tack

Ronny
1 år sedan

Denna gratäng är den bästa jag ätit! Makalöst bra och ändå innehåller den inga kryddor!

Nästa inlägg

Påskgodis

13
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x