Parmesanpanerad kycklingfile med potatispure

Välkommen härliga fredag,
Lite mulet idag, men det regnar iallafall inte. Jag ska snöra på mig skorna och ge mig ut på långpromenad med Molly innan dagens jobb drar igång. Hoppas du får en fortsatt fin fredag.

Tips till er som letar efter någon god mat till helgen: IMG_5933 (1) IMG_5961 (2)

Det här behöver du till 4 personer: 
4 kycklingfileer
1 uppvispat ägg
2 1/2 dl riven parmesanost
3 msk vetemjöl
1/2 dl ströbröd
salt & svartpeppar

Potatispure:
Mjölig potatis
1 skvätt varm mjölk eller grädde
och en rejäl klick smör
salt & vitpeppar

Gör så här:
Skär kycklingfilen i tunna bitar, antingen i två eller tre delar beroende på hur tjock filen är.
Vispa upp ett ägg på en tallrik, blanda sedan riven parmesan, ströbröd, vetemjöl & salt & peppar i en fryspåse.
IMG_5927
Doppa sedan filéerna i det uppvispade ägget och sedan ner i påsen, en & en. Stek dem sedan i smör på medelstark värme tills kycklings är klar.   Under tiden häller du av vattnet från den färdigkokta potatisen, tillsätt smör & skvätt mjölk ( pröva dig fram till lagom konsistens ) jag brukar använda en potatiskross istället för elvisp. Smaka sedan av puren med salt & vitpeppar.

IMG_5930

Sås behövs egentligen inte, men jag hade en liten klick fetaostkräm till.
Detta receptet som jag halverade:
Fetaostkräm
2 1/2 dl creme fraiche
1 /2 pressad vitlöksklyfta
1 förpackning med fetaost
lite salt
lite italeinska salladskrydda

Gör så här:
Mosa ihop alla ingredienser till fetaostkrämen och ställ kallt fram till servering.

2

7 responses to “Parmesanpanerad kycklingfile med potatispure

  1. Emelie skriver:

    Denna rätt gör jag just nu ? ska bli väldigt intressant och se om det blir gott ?

  2. Frida skriver:

    Parmesankycklingen passar även otroligt bra med tomatsås till. Brukar gör den rätten och pojkvännen älskar den. Lite chili, vitlök, basilika, citron i såsen. Ett riktigt gott tips!

  3. Marie skriver:

    Supergott!! Har precis svalt men jag gjorde klyftpotatis, morötter o palsternacka i ugn till ?. Tack för enkla o goda recept.

  4. Lovisa skriver:

    Åh så gott det ser ut! Jag är dock värdelös på att steka kyckling (eller steka ö.h.t.) men speciellt kyckling har ju en tendens att bli väldigt torr! Några knep hur du gör? Vilken temp steker du på? På vår spis är det 9 steg, är typ 6an bra? Hur länge steker du?

    1. Robert skriver:

      Kycklingfilé blir som bäst vid 72c, om du inte redan har det, så skaffa en stektermometer, hjälper väldigt mycket om du vill få till kött/kyckling/fisk perfekt, tänk även på att det är lätt att panerad kyckling eftersteker, så ta av den från värme vid runt 70-71c och låt den steka färdigt av efter värmen 🙂

  5. Anne skriver:

    Supergod!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *