Veckomatsedel

Måndag: Krämig tomatsoppa
Tisdag: Laxpaj med romsås
Onsdag Pastagratängt med kyckling & rökt skinka
Torsdag Räk- & citronpasta
Fredag Fläskfile provencale
fläs

För 4-5 personer:
2 putsade fläskfileer
12 potatisar ( fast sort )
olivolja
flingsalt

Provencalesmör:
100 gram smör
1/2 kruka finhackad persilja
3 små vitlöksklyftor
salt

Gör så här:
Börja med provencalesmöret, vilket kan förberedas dagen innan. Rör ihop alla ingredienser och forma till en rulle med hjälp av bakplåtspapper eller folie. Lägg in i frysen/ kylen  tills det är dags att använda. Då är det lättare att skära snygga skivor. Ställ ugnen på 200 grader,
Skala och skiva potatisen tunt och skölj den i kallt vatten. Bred ut potatisen i en form ( de ska ligga ett lager potatis) så lagar ni till många är det smidigt att breda ut över en smord ugnsform. Ringla över rikligt med olja och strö över salt och ställ in i ugnen.  I cirka 20 minuter, känn så att den är mjuk. Ta fram provencalesmöret och skär upp det så att det tinar något.  Skär fläskfilen i centimeter tjocka medaljonger och smörtstek dem med salt & peppar några minuter på varje sida tills de är genomstekta.

* * * * * * * * * * * * *

Något gott till fikat : Nutellakaka

nutellaDet här behöver du:
4 dl nutella
2 ägg
1 dl vetemjöl

Önskar du en topping så är det gott med: Pistagenötter & flingsalt

Garnering nutella

Gör så här:
Ställ ugnen på 180 grader. Mät upp nutella och vispa ihop den och äggen till en slät kräm.
Och vänd ner mjölet. Häll upp i smord form eller bakpappersklädd ( gärna något mindre än 15*20 ) Strö över pistagenötter & flingsalt. Grädda den i mitten av ugnen i cirka 15-18 minuter. Ställ in i kylskåp i minst 4 timmar, ringla över lite ljummen nutella och servera.

 

0
Prenumerera
Notis om

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
8 år sedan

Gott det låter! 🙂

Nästa inlägg

Något ni saknar på bloggen?

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x