Oreobiskvier

Småkakor & kondiskakor är bland det roligaste att baka, ja förutom kladdkakor kanske. Biskvier är en sådan kaka som är busenkel att baka och rolig att bjuda på. På bloggen har jag redan bakat daimbiskvier, nutellabiskvier, citronbiskvier,
lakritsbiskvier, mintbiskvier, nougatbiskvier,
och helt vanliga chokladbiskvier

Idag tänkte jag bjuda er på oreobiskvier. Mumsigt värre.IMG_2016

 

Det här behöver du till cirka 20-22 biskiver :
300 gram mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita ( ett stort ägg eller två små )

Fyllning:
200 gram rumsvarmt smör
100 gram philadelphiaost
1/2 dl florsocker
150 gram oreo
2-3 oreo till garnering

Garnering: 300 gram mjölkchoklad

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader Riv ner mandelmassan i en bunke och rör ihop till en smet / deg med äggvitan och socker. Spritsa eller klicka ut på en plåt och grädda i mitten på ugnen i cirka 10- 18 minuter , de ska fortfarande vara lite sega i mitten.
Låt bottnarna svalna och rör ihop alla ingredienser till fyllningen. Rör ihop rumsvarmt smör med philadelphiaost, rör dem klumpfritt, vänd ner florsocker och rör ut. Hacka ner oreo och blanda ihop med smörblandningen. Smält under tiden chokladen, över vattenbad eller i micron.  Låt chokladen svalna något innan du börjar chokladdoppa biskvierna. Annars är risken att chokladen rinner av.  När alla biskvier är chokladdoppade kan du grovhacka oreo och toppa biskvierna med.

IMG_2045

0
Prenumerera
Notis om

9 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Carina
8 år sedan

Hur mycket choklad ska smältas?

Josefine
8 år sedan

Hej Jenny!
Jag letar efter kakor som går bra att frysa. Går det bra att frysa biskvierna? Vilka andra kakor kan du tipsa om som håller fint i frysen?

jennysmatblogg
Reply to  Josefine
8 år sedan

Alla kakor vad jag vet funkar bra att frysa 🙂

8 år sedan

Dom såg verkligen goda ut! Gillar alla dina fina bilder och att du inte kör någon dietmat utan lite av allt. Önskar dig en mysig fredag!
//Berith

Jenni
8 år sedan

Ser fantastiskt goda ut! En fråga bara… Innan dom doppas, bör man ställa dem i frysen lite snabbt så smeten fäster bättre på botten och chokladen stelnar fortare?

Anne
8 år sedan

Ser underbara ut. Måste baka dessa.

Brita
8 år sedan

Måste bara säga ett stort tack till dig Jenny för en otroligt inspirerande blogg! Så kul att laga mat nu för tiden 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Brita
8 år sedan

♥ Gulle du

Mary
28 dagar sedan

Ska dessa vara i kylen efter de är klara och hur många dagar håller de?

Nästa inlägg

Lite pastellfärger

9
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x