Mintbiskvier doppade i schweizernötschoklad

Nu dyker ett nytt litet recept upp för er som kanske vill baka under påskledigheten.
Jag har massa fler recept på biskvier som jag ska pröva fram inom kort, roligt att baka- och faktiskt en ganska lätt kondiskaka att göra. Har du prövat några av mina tidigare biskvirecept ?

Essensen till denna hittar du i hyllan bland bakprodukter.

Det här behöver du till cirka 25 biskiver :

300 gram mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita ( ett stort ägg eller två små )

Fyllning :
150 gram rumsvarmt smör
1 äggula
2 1/2 dl florsocker
2 msk kakao
3- 5 droppar pepparmynta ( koncentrat/ essens )
1 tsk vaniljsocker

( Tänkt på att alla ingredienser till fyllningen måste vara rumsvarma- annars kan smörkrämen skära sig )

Toppa med 200 gram schweizernöt

Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader Riv ner mandelmassan i en bunke och rör ihop till en smet / deg med äggvitan och socker. Spritsa eller klicka ut på en plåt och grädda i mitten på ugnen i cirka 10- 18 minuter , de ska fortfarande vara lite sega i mitten. Låt bottnarna svalna och rör ihop alla ingredienser till smördegen. Tänk på att smaka av smörkrämen så att du får den så ”mintig” som du vill ha den 🙂 Bred ut ett toppigt eller runt lager på ”undersidan ” av biskvibotten. Ställ kallt medan du smälter chokladen till toppingen – låt chokladen svalna och doppa sedan biskvierna och ställ svalt.

Går utmärkt att frysa in.

1

2 responses to “Mintbiskvier doppade i schweizernötschoklad

  1. Mmm så gott med biskvier:)
    Glad påsk
    Kram från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se

  2. Maria skriver:

    Åhh så gott!! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *