Skagenröra

Passar bra till bakad potatis, fyllning i krustader eller smörgåsar eller varför inte till stekt / grillad fisk.

skagenröra

 

Skagenröra
1 kg oskalade räkor
2 msk hackad färsk dill
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
50 gram philadelphiaost
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk pressad citron
skalet av citronen
2 msk finhackad rödlök

Tina och skala sedan räkorna. Hacka dill och skala och hacka rödlök.Se till att den mesta av vätskan från räkorna rinner bort, och tillsätt sedan räkorna räkorna. Blanda i majonnäs, crème fraîche, philadelphiaost och rör ihop. Smaka av skagenröran med lite salt, peppar och pressad citron. Skagenröran är nu klar att serveras.
Förvaras annars övertäckt i kylskåp fram till servering.

2

6 responses to “Skagenröra

  1. Rebecka skriver:

    Hej jag undrar om man kan minska ner på majonäsen och ta med créme fraishe? Jag är inte så förtjust i majonäs.

    1. jennysmatblogg skriver:

      Absolut, även gott att byta ut majonäsen mot Philadelphia.

  2. Jenny skriver:

    Hej,
    jag tänkte göra räksemlor med denna fyllning, ska göra många (ca 20 st), så jag tänkte höra på ett ungefär hur många du tror att receptet ovan räcker till?
    Tack på förhand,
    Hälsningar
    Jenny

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *