Skagenröra

Passar bra till bakad potatis, fyllning i krustader eller smörgåsar eller varför inte till stekt / grillad fisk.

skagenröra

 

Skagenröra
1 kg oskalade räkor
2 msk hackad färsk dill
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
50 gram philadelphiaost
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk pressad citron
skalet av citronen
2 msk finhackad rödlök

Tina och skala sedan räkorna. Hacka dill och skala och hacka rödlök.Se till att den mesta av vätskan från räkorna rinner bort, och tillsätt sedan räkorna räkorna. Blanda i majonnäs, crème fraîche, philadelphiaost och rör ihop. Smaka av skagenröran med lite salt, peppar och pressad citron. Skagenröran är nu klar att serveras.
Förvaras annars övertäckt i kylskåp fram till servering.

0
Prenumerera
Notis om
6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
4 år sedan

[…] iallafall:  4 bitar torsk 1 röd paprika 1 gul paprika sockerärtor smör eller olivolja citron skagenröra Gör så här:  Skär paprikan smått blanda, och fräs ihop några minuter. Fräs sockerärtorna […]

4 år sedan

[…] behöver Frasiga frallor Smör Några salladsblad Skagenröra ( recept finns här ) Handskalade räkor Citron Hårdkokt ägg Dill […]

4 år sedan

[…] behöver Frasiga frallor Smör Några salladsblad Skagenröra ( recept finns här ) Handskalade räkor Citron Hårdkokt ägg Dill […]

Rebecka
3 år sedan

Hej jag undrar om man kan minska ner på majonäsen och ta med créme fraishe? Jag är inte så förtjust i majonäs.

jennysmatblogg
Reply to  Rebecka
3 år sedan

Absolut, även gott att byta ut majonäsen mot Philadelphia.

Jenny
3 år sedan

Hej,
jag tänkte göra räksemlor med denna fyllning, ska göra många (ca 20 st), så jag tänkte höra på ett ungefär hur många du tror att receptet ovan räcker till?
Tack på förhand,
Hälsningar
Jenny

Nästa inlägg

Fiskgryta med potatis

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x