Oxfile Tournedos

Hej,
Kikar förbi med ett middagstips till lördagskvällen!  Detta är en maträtt jag ofta beställer på restaurang, men aldrig tidigare vågat mig på att laga hemma. Men det var faktiskt förvånande enkel och blev minst lika god som restaurangens.

IMG_7206

Till 4 personer: 
800 gram oxfile ( mittdelen av filen)
smör
salt & peppar

Potatisgratäng HÄR
Rödvinssås HÄR
smörslungade sockerärter

Gör så här: 
Ta fram oxfilen ett par timmar innan den ska tillagas. Dela den i 4 delar och knyt med ett koksnöre runt varje köttbit.
Det är för att den ska behålla formen under stektiden.

IMG_7198

Hetta upp en panna med smör, och när smöret tystat och doftar nötigt lägger du ner det i panna. Stek den ett par minuter på varje sida och runt om, köttet ska upp i cirka 60 grader ( mer eller mindre beroende på hur rosa du vill ha köttet )

Serveras med potatisgratäng och smörslungade sockerärtor

IMG_7223

0
Prenumerera
Notis om
2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sofie
5 år sedan

Det här lagade jag i lördags. Ruggigt gott!!

Fanny
5 år sedan

Prova med bacon lindat runt! Ännu godare!

Nästa inlägg

Fredag i stugan

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x