Veckomatsedel

Godmorgon,
Mina tips på kommande matvecka har ni här

Måndag  Vegetariska falafel
Tisdag Fiskgryta med citron
Onsdag Pastasås med kassler & champinjoner
Torsdag Pasta- och köttfärsgratäng
Fredag Godaste fläskfilegrytan

Det här behöver du till 6 personer :
800 gram fläskfile
4 dl creme fraiche
200 gram philadelphiaost
1/2 dl grädde
1 msk med tomatpure
1 tsk flytande honung
1 msk med konc. oxfond
1 msk med krämig balsamicosås
1/2 msk kinesisk soya
en nya salt och ett par dag med peppar över såsen.

Serveras med en krispig sallad

Gör så här : 

Putsa fileerna , och skär i lagom stora bitar.
Smörstek dem klara i en panna och vänd ner creme fraiche, tomatpure, philadelphiaost, grädde, fond, honung, soya , balsamico. Låt allt puttra ihop på svag värme och smaka av med lite salt och peppar.  Servera sedan med valfritt tillbejör och en krispig sallad.

Gott till kaffet:

 kaka

Det här behöver du till cirka 20 st:

5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 msk florsocker
200 gram rumstempurerat smör

chokladfyllningen:
80 gram smör
1 msk kakao ( minska på kakao:n om ni vill ha krämen lite ljusare )
3 msk grädde
1 1/2 dl strösocker
2 msk vetemjöl.

Gör så här:
Rör ihop alla torra ingredienser till kakan i en bunke.
Tärna sedan ner smöret , och rör ihop till en deg.
Låt stå kallt i kylskåpet i ca 30 minuter.
Ställ ugnen på 175 grader. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen i en kastrull,
låt sjuda / koka i 5- 10 minuter tills kolakrämen tjocknat.
Rulla sedan små kulor av den kylskåpskalla degen och lägg i forman ,
gör en urgröpning och fyll upp med chokladkräm.

Grädda sedan i mitten på ugnen i ca 12- 15 minuter , eller tills de fått en vacker färg.

2

5 responses to “Veckomatsedel

  1. Marie skriver:

    Oj vad grytan ser god ut och även kakan, jag som älskar att baka kanske ska prova att baka denna någon dag:)

  2. Frida Samuelsson skriver:

    Hej 🙂 Hittade din blogg första gången i förrgår och idag tillagade jag denna fläskfilegrytan. Den blev jättegod ! Dock så blev såsen väldigt tjock (krämaktig) Vet inte vad de blev för fel men den var gudomligt god ändå 🙂 T.om min 1,5 åriga son åt !
    Tack för en bra blogg med härliga bild och recept!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Det blir krämig eftersom det är crème fracihe & philadelphiaost. Det går bra att spä den med vatten om så önskas.
      Välkommen hit förresten, hoppas du ska trivas 🙂

  3. Emma skriver:

    Sjukt god gryta men som tidigare kommentar kunde man nog spä ut den lite med vatten, förslagsvis med lite av pastavattnet. Kakan blev god men långt ifrån så fin som dina kakor? tycker du borde skapa en app där man som användare kan spara de recept man tycker är bäst liknande kokaihop-appen?

  4. Sara skriver:

    Det ser jättegott ut! Vad är krämig balsamicosås som man ska ha en msk av?
    Mvh Sara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *