Fiskgryta

Hej och godmorgon bloggvänner.

Idag blir middagstipset en god och lättlagad fiskrätt som med några små justeringar kan bli mer LCHF – anpassad.
Då byter du ut torsken mot fetare fisk & och byter ut vatten mot lite grädde och mer creme fraiche för att undvika att behöva reda av med mjöl. Servera fiskrätten med till broccoli eller brysselkål.


Det här behöver du :
600 gram torsk / eller annan vit fisk
smör
2 morötter
1 rödlök
10 – 15 cocktailtomater
2 dl vatten
1 msk hummerfond
1 dl grädde
2 1/2 dl creme fraiche
3/4 msk vitvinsvinäger
Maizena redning
salt

Serveras till ris eller kokt potatis.

Gör så här :
Skiva löken, skala morötterna och slanta dem och klyfta tomaterna.
Hetta upp en kastrull med smör och fräs lök och morötter,
de ska inte få färg – bara bli lite mjukare / glansiga.
Häll i vatten, fond, grädde creme fraiche. Låt koka upp och sakta sjuda tills morötterna blivit mjuka.
Lägg ner tomaterna och
red ev . av grytan med lite maizena eller mjölredning ( 1 msk mjöl vispat med 1/2 dl vatten )
Tärna torsken i lagom portionsbitar och rör ner , tillsammans med vitvinsvinägern.
Låt sjuda i 7-10 minuter tills torsken blivit färdig.
Servera tillsammans med potatis eller ris.

Smaklig spis

1

One response to “Fiskgryta

  1. Stefan skriver:

    Bytte fonden mot fiskfond och vinägern mot äpplecidervinäger. Gott recept. Lite sött och syrligt så salt och peppar kan vara gott till. Även dill om man vill ändra karaktären på rätten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *