Bloggtips, hur du får din blogg att växa

En liten bloggskola

Detta inlägget riktar sig till dig som har en blogg. För jag får så många frågor och mail som handlar just om hur man ska få sin blogg att växa. Och jag sitter självklart inte på något facit, men jag kan tipsa vad jag tror & tycker är viktigt. Sen är det såklart relativt var en stor blogg är, en sida med 1000 läsare i veckan kan man tycka är stor. Och det är ju en rätt stor skillnad mot en blogg som har 150 stycken läsare. Jag började blogga för drygt 7 år sedan, och hade bara några tiotal som läste min blogg. Sen började jag att skriva på Pernillas värld, och fick genast många fler. Sedan har jag fått nya erbjudanden & bytt portaler ett par gånger innan jag nu kommit hem och har min egen domän. Idag ligger bloggen på cirka 350 000 – 400 000 besök i veckan enligt bloggportalen.se

Det är väldigt mycket arbete bakom en blogg, som man såklart inte tänker på….
Med hårt jobb, och envishet kan man komma långt.

Bilder tror jag är jätteviktiga för en blogg.

Bloggtips
Lakrits och citronbiskvierna hittar du HÄR

Mina tips & tankar på att få en blogg att växa är :

Bestäm din inriktning.
Dv.s mat, inredning, mode, resor, smink eller familjeliv- försök att hålla dig till den linjen.

Uppdatera inte om du inte är nöjd med bild & text.
Tråkiga bilder eller text kan få dina läsare att tappa intresse.

Bra att uppdatera sin blogg ofta – helst ett par – tre gånger om dagen.
Det är roligare att läsa en blogg som uppdateras ofta, en levande blogg.

Skriv alla dina inlägg med en bild, gärna en fin vältagen bild.
Med bilder blir bloggen mer intressant, bilder med fin skärpa är roligare att titta på.

Lagom mycket text till bilderna
För mycket text kan bli trist att läsa, varva text med lagom mycket bilder.

Hellre flera korta inlägg om dagen än ett långt.
En ofta uppdaterad blogg känns mer intressant att läsa, det säger ni till mig iallafall

Länka ofta till bloggar du gillar, både större och mindre bloggar. 
Det är ett bra sett att bli sedd.

Kommentera och tyck till på bloggar du läser också.
På så vis hittar flera in på din blogg,
skriv något genomtänkt så kanske fler blir nyfikna på att klicka in på din blogg.

Skaffa en facebook-sida till din blogg och tipsa om den.
Uppdatera ofta. Här hittar ni min då kan dina läsare dela dina inlägg- så att fler hittar till dig.

Och skaffa ett konto på instagram
 Jag heter @jennysmatblogg där

Bli länkkompisar med andra bloggare
Där ni länkar varandra och på så vis hittar fler till era bloggar.

Lägg till din blogg till olika bloggportaler ,tex bloggportalen.se
Då kan fler lättare hitta din blogg, och du kan följa lite statistik

När din blogg blir så pass stor att du får förfrågningar om samarbeten.
Tänk igenom noga vad du vill ska förknippas med din blogg, tacka inte ja till alla.
Välj med omsorg, en blogg med bara samarbeten känns snabbt tråkig.

Jag hoppas att ni fått några svar på era bloggfrågor och hittar några tips här.

Ja- har du en blogg så kan du alltid lämna en liten kommentar i kommentarsfältet,
jag brukar försöka kika in till er alla som lämnar en bloggadress efter er.

1
Prenumerera
Notis om

47 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
9 år sedan

hej! Tack för superbra info! jag har försökt blogga men slutar me att jag bloggar var 6e månad. nu har jag precis gift mig och bor utomlands så jag hoppas jag ska komma in i de lite mer o försöka dela me mig av min vardag.

tack för jättegoda recept även om jag försöker hålla mig lite borta från din blogg! (försöker gå ner i vikt)

kram melinda

Charlotta
9 år sedan

Jättebra tips – skriver under på alla! Att ha en blogg är ett arbete som tar tid och kräver engagemang på flera plan. Men det är enormt kul och givande att få jobba med innehåll och relationer och man måste tänka långsiktigt för att bygga upp en blogg.

Keep up the good work! 🙂

/Charlotta hos Family Living

http://www.familyliving.se/tillbaka/

9 år sedan

Jag har länkat till sin blogg flera gånger för jag tycker du bakar så härliga grejer! Har skrivt om dom matbloggar jag gillar så du kan ju kika in på inlägget ”matbloggar” och se vad jag skrivit om dig:)
Har även blandat ditt recept på snickerskakor och twixkakor till en egen version – snickerssnittar! Prova! Det blev himla gott kan jag säga:)

9 år sedan

Hejsan!

Vill först och främst beundra dig och säga tack för en jätte härlig blogg. Jätte inspirerande och ”enkla” recept på ett bra sätt. Jag är glutenintolerant men har fått många idéer härifrån. Är väldigt nyfiken på ur du gjorde med twix chokladen. Är ingen jätte fan av att baka just då jag tycker det är lite svårare med glutenfri deg. Men som sagt du inspirerar mig 🙂
Trevlig helg…

Kjerstin
9 år sedan

Jag fick tips av en kompis om din blogg och jag är helt såld. Jättemycket bra recept på mat och härliga recept på bakverk, jag har provat massor och sedan tipsat till arbetskamrater och vänner. För övrigt skriver du väldigt personligt och ger tips på inredning, kläder och mycket annat,jättebra.
Du ger mig så mycket inspiration. Ha en skön helg

9 år sedan

Du har en underbar blogg

9 år sedan

Tack för tipsen! Jag har en matblogg sedan drygt tre år och jag är väldigt intresserad av mat och bakning. Jag jobbar just nu på att lära mig mer om fotografering, tycker det är svårt nu i höstmörkret. Har du några tips?

Titta gärna in hos mig http://www.matmedsuss.se

Kram Susanne

Marie
9 år sedan

Du är bäst!!!

9 år sedan

Hej! Tycker du har en fantastiskt fin blogg och jag brukar länka till dina recept när jag väljer att laga något från dig. Många kramar 🙂

9 år sedan

Hej! Jag har en pysselblogg, ett ganska brett ämne. Har blivit mycket bakning på senaste, blir så sugen när jag ser vad du bakar! Och hittills har det blivit mycket gott 🙂 Jag upptäckte din blogg via Facebook då många av mina vänner gillade dina inlägg. Är glad att jag hittade den, bra inspiration!

Min bloggadress är pyssellen.blogg.se du vill kika 🙂

9 år sedan

Vilken bra guide! Tack! 🙂

9 år sedan

Hej!
Jag är en trogen läsare sedan en tid tillbaka som nu i veckan startat upp en egen blogg ihop med en vän. Den handlar om vår väg mot att som två löpvana sjukgymnaster genomföra vårt livs första tävlingslopp i rullstol samt vilka svårigheter, vänligheter och fördomar du kan tänkas stöta på för att du sitter i rullstol. Den 22 november korsar vi mållinjen! Välkommen att följa med oss på vår resa!

9 år sedan

Bra tips allihop! Jag skulle nog vilja lägga till Originalitet som en punkt. Skriv om något som inte alla andra skriver om, skriv på ett speciellt sätt, ta en speciell typ av bilder… NÅGOT som får folk att minnas din blogg 🙂 Du är extremt flitig med inlägg – beundransvärt! 🙂 Trevlig helg!

Chocochock
9 år sedan

Tack för bra tips!
Min bloggnisch är CHOKLAD 🙂
Jag försöker göra lättsamma inlägg med en blandning av lättsmält fakta, personlig reflektion, lite humor och så förstås bilder på smaskiga praliner!
Jag skulle absolut vilja utveckla den mer och har lite strategier och ideér i huvet, men än så länge är det på hobbynivå.
Ingen bloggportal som har hört av sig än 🙂

http://chocochock.se
”50 nyanser av choklad”

9 år sedan

Tack för bra tips Jenny! Jag har en nyfödd blogg, bara några veckor gammal – därför är det kanon att få lite tips. Jag har bakat flera av dina recept (alltid supergott) och tycker du har en härligt inspirerande blogg! Precis som du skriver har jag försökt välja en inriktning så bloggen inte blir för splittrad, läsarna ska veta ungefär vad de har att vänta sig när de klickar sig in. Jag skriver om sådant som engagerar mig – en del utifrån mitt arbete som kriminolog – en del annat som jag berörs av. Hittills har jag bland annat skrivit om att ha en förälder med bipolär diagnos, om näthat och ett par inlägg om feminism. Trevlig helg!

9 år sedan

följer din härliga blogg och provar mycket från den
ha en go fredag

9 år sedan

Intressant inlägg tycker jag som är ganska ny som bloggare och suger åt mig tips…

9 år sedan

Tack för tipsen!
Det kan vara bra att veta 🙂

9 år sedan

Jättebra tips. Skulle verkligen vilja kunna hålla min blogg lite mer levande än bara en till två uppdateringar i veckan. Är dock aktiv med att dela inlägg mm på Social Media. Jag måste dock bli mer effektiv med att skriva tidsinställda inlägg, när jag inte hinner att skriva varje dag:)

9 år sedan

Hej!
Vilka fina tips du kom med! Och jag tror att dom stämmer perfekt

9 år sedan

Detta inlägg var verkligen superbra!! Värdesätter verkligen dina inlägg, så inspirerande! Har en blogg tillsammans med en vän, kika gärna! http://Www.bjornensover.se Tack 😉

9 år sedan

bra tips! 🙂

Malin
9 år sedan

Hej och tack för bra tips.
Jag följer din blogg och gillar din stil. Du publicerar måååånga bra recept. Jag har bara testat en bråkdel, men dom jag har testat har gett smaskiga resultat.
Jag bloggar själv. Jag och min familj har flyttat till Koh Lanta i Thailand. I min blogg får man följa vår vardag här!
Kolla gärna in på: http://dalvinga.blogspot.com

9 år sedan

hej! gillar verkligen din blogg och de här tipsen ska jag fundera på… kram Anna

9 år sedan

Kul att du delar med dig av lite tips! Jag driver själv en matblogg och brukar precis som du ibland även skriva lite om resor, familjeliv och tipsa lite om mode. Din blogg är perfekt blandning, och den bästa matbloggen enligt mitt tycke ;)) Mvh Anna

Mallan
9 år sedan

För att följa en blogg måste personen son skriver ha något extra också, det tror jag starkt på. Det har ju du:-(

9 år sedan

Hej! Jag måste säga att det är först nu som jag har läst din blogg, trots att jag följer på instagram sen länge och varje gång jag ser dina härliga matbilder så tänker jag att jag måste gå in på bloggen. Nu har jag gjort det och jag lägger gärna in en länk till din blogg på min för på det viset kommer jag att komma ihåg den. Dina bloggtips var väldigt bra och jag vet att jag slarvar med foton…trots att jag vet att jag själv dras till bloggar med fina foton.
Hälsn Anita

Helene
9 år sedan

Hej Jenny!!
Hoppas allt är bra. Vill börja med att säga din blogg är fantastisk. Du är enormt duktig o inspirerande, jag följer dej varje dag här på bloggen och instagram. Tänkte fråga dej lite ang. bloggen för jag funderar själv på att starta en, och den kommer att va inriktad på bakning i första hand sen lite inredning, resor trädgård. Jag tycker det är kul att fota så har funderat länge på att skaffa blogg. 1. Kan man ta bilder från mobilen till bloggen eller måste det va från en systemkamera? 2. Är det svårt? hur skaffa man sig bloggen- har du tips på vem som är bättre än någon annan? 3. tjänar man på en blogg? det är väl inte förrän om den skulle växa o bli så stor som din? Startade du din bara som en kul grej? ¤. lägger man till sig på olika bloggportaler då? 5. hur kommer man in på en sida som du gjorde tex. Femme , Damernas värld, eller någon annan tidning? Vore tacksamt o snällt om du svarade mej när du vill o hinner. Ha en fortsatt skön kväll.

Mvh // Helen

Jenny Warsen
Reply to  Helene
9 år sedan

Hej Helene.
Tusen tack snälla.
Jag skulle rekomendera att ta bilder med en systemkamera, det är stor skillnad på kvaliten.
Du kan bara googla starta blogg så hittar du olika bloggportaler.
3.Idag är min blogg mitt jobb, och jag kan försörja mig på den. Men det är väldigt få personer som får betalt för sin blogg. Man måste ha väldigt många besökare.
4. Jag startade min blogg bara för en rolig saks skull, det är nog det viktigaste att man tycker det är roligt.
Jag blev kontaktad av Pernilla Wahlgren, och började blogga för henne.
Sedan har jag blivit kontaktad av de andra bloggportalerna som Femme & damernas värld – med nya erbjudanden.

Hoppas du fått svar på dina frågor.

Kram

9 år sedan

Hej Jenny, jag följer dig på Instagram. Det var kul att kika in på din blogg! Jättefina bilder också:)
Jag bloggar lite om hur jag gör buffelmozzarella. Det är inte riktigt säsong nu. Tycker det kan vara svårt att hålla inläggen korta. Tack för tips!

9 år sedan

Tack så mycket för tipsen verkligen <3

9 år sedan

Ååå tack så hemskt mycket för så otroligt bra tips! Ska ta till mig dessa verkligen!

9 år sedan

Super bra inlägg

9 år sedan

Djurtipsarn.blogg.se

9 år sedan
8 år sedan

Väldigt bra tips! Bilderna är ju ack så viktiga i en blogg!

8 år sedan

Tack för tipsen och för en bra blogg. Älskar dina recept!??

8 år sedan

superbra tips! detta ska jag försöka tänka på mer!

8 år sedan

Tack så hemskt mycket för bra information. Har kört min fotoblogg i drygt 2 år och lägger upp ungefär ett inlägg/bild i veckan. Länkar till Facebook, Twitter & Google+. Ska jobba lite på det samt registrera mig hos bloggportalen… 🙂

8 år sedan

Tack för jättebra tips. Heltäckande och tydligt! Skulle gissa att välfigt många drömmer om att kunna leva på sitt bloggande, men att få lyckas nå dit. Ungefär som att lyckas som författare. Men man skall aldrig sluta kämpa för sina drömmar! Och inspiration och tips på vägen, som ditt inlägg, betyder mycket när man kämpar! 🙂
Tack! Ha en toppendag!
Katrin

8 år sedan

Bra tips! Du är en stor inspirationskälla på många sätt, och så häftigt hur grymt stor din blogg är. ALLA känner ju till dig och har testat minst ett av dina recept känns det som? Du borde vara med och bli intervjuad i Better bloggers podcast tycker jag, skulle vara så intressant!

8 år sedan

hej! Vilka otroligt bra tips du kom med 🙂

7 år sedan

Hej! Jag läser både din blogg och följer dig på Insta, blir väldigt inspirerad av allt! Kul att läsa detta inlägg, har nyligen startat en blogg och behöver alla tips jag kan få 🙂 tycker verkligen att det är så kul, älskar att baka och laga mat, att fotografera det jag lagar samt dela med mig av recepten har blivit ett nytt intresse. Kolla gärna in min blogg/insta och se vad du tycker: nouw,com/agnestugg @agnestugg

7 år sedan

Tack för tipsen 😀

7 år sedan

Superbra tips!

6 år sedan

Tack för alla bra tips! Och tack för alla goda recept, älskar din blogg!
Jag skriver en blogg om aktiviteter man kan göra med barn, utan att behöva ha hundratals leksaker. Men jag behöver nog uppdatera lite oftare 🙂

6 år sedan

Så bra tips!
Jag har precis startat min blogg och är alldeles ny på området och mycket att lära.

Nästa inlägg

Höst och doftljus

47
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x