Hembakad Calzone

Hembakad calzone är både godare & billigare att göra hemma. Och vill man göra det enkelt för sig så köper man bara färdig pizzadeg i sin butik.

Minicalzone – eller piroger. Same same…. calz (1)
Det här behöver du till cirka 20-22 st :
50 gram jäst
5 dl standardmjölk
200 gram smör
1 nypa strösocker
1 1/2 tsk salt
13 dl vetemjöl special + ett par till utbakning
1 uppvispat ägg- till att limma ihop kanterna

Fyllning: 

chilisås
strimlad skinka
riven ost

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.  Smält smöret & häll ner mjölken i kastrullen och värm upp till 37 gradigt. Smula jästen i en bunke och rör ut den lite i taget med den ljumna mjölkblandningen, till allt löst sig. Blanda ner resten av den ljumna mjölken i jästen med socker & saltet och nästan allt mjöl. Arbeta tills degen är smidig och släpper från kanterna. Låt sedan degen jäsa under en handduk i 45 minuter.  Under tiden kan du förbereda fyllningen : Riv ost, strimla skinkan.

aaaaaa (1)

Sen bakade jag  ut degen, och gjorde runda cirklar med hjälp av en skål, min var cirka 12- 13 cm i diameter. Och sedan fyllde jag dem penslade sidorna med uppvispat ägg och veck dem dubbelt till halvmånar. För att få kanterna att sitta riktigt bra tryckte jag ihop kanterna ytterligare en gång fast med gaffel. Vill man pensla dem med vispat ägg gör man det. jag tycker de blir finare om man inte gör det. Men det är en smaksak… Ställ sedan in i mitten av ugnen och grädda i cirka 10-12 minuter tills de är gyllene. Servera sedan med sallad

Fungerar utmärkt att frysa in.

0
Prenumerera
Notis om

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
7 år sedan

[…] Hemmagjord Calzone […]

Sandra Mattisson
7 år sedan

Hej! Din hemmagjorda calzone ser riktigt god ut. Men jag undrar istället för göra degen själv kan jag använda vanlig pizzadeg eller smördeg? Mvh Sandra

Lena
6 år sedan

Verkar vara mycket smör i degen men det är ju det som gör det smarrigt. 🙂

Anna
6 år sedan

Efter att ha testat ikväll rekommenderar jag att göra dem med cirklar på en diameter av minst 15 cm och definitivt att skippa att pensla kanterna med ägg – det blev bara kladdigt och helt omöjligt att få att fästa ihop, mycket bättre och lättare utan! Och jag kokade ihop min ”vanliga” pizzatomatsås. I slutändan blev det i alla fall väldigt gott! 🙂

Maria
5 år sedan

De gjorde vi igår, hela familjen älskar dem😋

Jan Denker
1 år sedan

Jättebra och omtyckt recept!

Nästa inlägg

DV-guldknappen 2014

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x