Veckomatsedel & gott till kaffet

Välkommen soliga söndag 😀
Vi ska snart iväg och kolla på Jacobs fotboll, sedan blir det trädgårdsjobb för hela slanten. En lugn söndag, med grillplaner & trädgårdspyssel är aldrig fel. Innan dess var det ju dags för den återkommande veckomatsedeln. Brukar ni laga några av recepten, berätta gärna ? Jag såg att vi snart har hållt på med veckomatsedlarna i ett år ( ja  nästan ) för detta är nummer 46 i ordningen. Och hittar ni inget som passar er i smaken i denna , kan ni bläddra er vidare i kategorierna : veckomatsedlar här ovan istället.

Mina bästa tips denna veckan är

Måndag : Torsk med dillsås och kokt potatis
Tisdag Pasta med ost- och skinksås
Onsdag Ostig kyckling med grönsallad 
Torsdag  : Krämig pasta- & kycklingsoppa
Fredag Grillat – så klart, med godaste tillbehöret : Ratatouille

Nu när de slutat med denna på Ikea måste ni lära er att göra egen 😉  Detta är nog bland det godaste grilltillbehöret man kan ha – så spara receptet till sommaren om ni inte lagar det innan dess.

Det här behöver du till 4 – 6 portioner :
3 röda paprikor ( eller olika blandade färger )
1 zucchini
2 gula lökar
1 aubergine
3 vitlöksklyftor
1 skvätt olivolja
2 burkar med fylliga krossade tomater
1/2 tsk socker
och nymalen peppar

Gör så här Skölj grönsakerna och skär i lagom stora klyftor / bitar. Hetta upp en panna med oljan och fräs sedan grönsakerna/ lökarna – men de ska inte få färg.Häll över de krossade tomaterna, låt sedan grytan stå och småputtra i 30-45  minuter en halvtimme och mosa lite med hjälp av en träsked. Fyll ev. på med mer vätska om den kokar bort. Smaka av med salt och peppar.

* * * * * * * * * *

Och jag tänkte vi kunde börja med ett ny punkt nu på veckomatsedlarna, jag tycker vi kan kalla den : något gott till kaffet.

tryfflar

Det här behöver du till mariannetryfflarna  :
knappt : 1/2 dl vispgrädde
100 gram mjölkchoklad
15 stycken marianne-karameller

Garnering : florsocker

Så här gör du denna tryffel :
Mixa mariannekaramellerna i en matberedare. Mät upp en knapp halv dl grädde i en kastrull och koka upp. Ta bort från plattan och bryt ner chokladen och rör om tills du fått en blank smet. Rör ner mariannekrosset och blanda ordentligt. Ställ sedan svalt i några timmar , gärna över natten. Och rulla sedan lagom stora tryffelbitar som du doppar i florsocker.

Klart att servera.

0
Prenumerera
Notis om

11 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Carin
9 år sedan

Gjorde krämig kycklingpaj till ett gäng hungriga bönder. Den var mkt uppskattad! Och i helgen gjorde jag kebab såsen med fanta-god!

Jennys_matblogg
Reply to  Carin
9 år sedan

Vad roligt att höra ;-D

Kristina Åberg
9 år sedan

Använder så många recept jag kan, toppen. Varannan vecka har vi linas matkasse men däremellan jättebra att få hjälp med veckans middagar. Det roliga är att även tonårstjejerna hjälper till att leta i din blogg och även laga maten. Tyvärr har vår ugn börjat ge vika och kommer inte upp till mer än cirka 170 grader.

Jennys_matblogg
Reply to  Kristina Åberg
9 år sedan

😀 Vad kul att höra!Tack för att du berättar.

linda
9 år sedan

Åh de där tryfflarna gjorde jag som julgodis! Gick åt som bara den, jättepopulära 😀 oerhört mastiga bara så gör hellre lite mindre än för stora 🙂

Anna
9 år sedan

Jag lagar alltid middagar utifrån dina veckomatsedlar, och är det något jag inte känner att mannen min skulle äta så finns det alltid något annat gott som jag hittar bland dina recept! Tack för att din blogg finns!!! Kram

Linda
9 år sedan

Lagade er ”ris&kassler” gryta, alla hemma blev väldigt förtjusta!!

Jennie
9 år sedan

Vilka krossade tomater använder du till ratatouillen ?

Jennys_matblogg
Reply to  Jennie
9 år sedan

Jag brukar välja en fyllig sort- välj en som ni tycker är god.

t
9 år sedan

Det vore så himla bra om det gick att få varje recept med en egen länk, så att det går att favoritmärka just tryfflarna, tex

Jennys_matblogg
Reply to  t
9 år sedan

Det är de 🙂
Det är bara i veckomatsedlarna jag skriver ihop olika recept i samma. Sök på mariannetryfflar i sökrutan under texten damernas så hittar du en direktlänk.

🙂

Nästa inlägg

zucchinimix & tzatziki

11
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x