Godmorgon soliga torsdag

Hej och godmorgon ,

Här i växjö lyser solen och det blev riktigt toppenväder precis som förutspått! Härligt och nu finns det en möjlighet att få iordning lite i trädgården och få gräset färdigklippt. Ska bara baka en liten omgång av favoritbrödet, tekakor som är så löjligt lätt att baka – och de är så goda. Brukar baka minst en gång i månaden och frysa in, om någon råkar ha missat receptet så kommer det här igen.

Recept till världens godaste tekakor :  luftiga & precis så där lagom fluffiga.

IMG_7227

Mjuka och goda temackor

Det här behöver du :
100 gram  smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst
2 msk ljus sirap
1 tsk salt
Ca : 10- 12 dl vetemjöl / vetemjöl special

Gör så här : Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm upp till fingervarmt. Smula sönder jästen i en bunke / bakmaskin och häll i lite av den fingervarma degvätskan där i. Rör tills jästen har löst sig, tillsätt resten av vätska, sirap och salt. Häll i mjölet , lite i taget – tills degen släpper kanterna och blir smidig. Arbeta degen i fem minuter. Låt jäsa i cirka en 20 minuter , dela upp degen i cirka 15 delar och rulla ut bröden och platta till med handflatan. Nagga dem med en gaffel och låt jäsa i 5- 10 minuter. Platta till dem igen, precis innan de ska in i ugnen. Grädda sedan i mitten på ugnen i 225- 250 grader i cirka 6 minuter. Eller tills bröden fått en fin färg.

Servera sedan genast med smör, ost och god hallonmarmarmelad

IMG_7248

Mjuka tekakor med smör, ost och marmelad.

0
Prenumerera
Notis om
16 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lisette Bergman
7 år sedan

Hej Jenny!
Solsken i Skåne också idag!!
Tekakorna….blir dom smuliga frysta?
Ska bjuda sandwich o kanapée buffe på sonens dop i sommar o tänkte att kanske dessa tekakor kunde va en del av buffén.
Njut av solen o dagen!
Kram Lisette

Jennys_matblogg
Reply to  Lisette Bergman
7 år sedan

Fryser du in de så fort de svalnat blir de inte smuliga. Men väntar du ett par dagar blir de lätt torra & smuliga.

Lyka till : )

Rebecka
7 år sedan

Hej. Vilket bra recept

Jennys_matblogg
Reply to  Rebecka
7 år sedan

Ett par dl går nog bra, men jag tror inte du kan byta ut allt.

Lycka till 🙂

Karin
7 år sedan

Pensla led lite kallt kaffe när de precis kommit ur ugnen så blir de supersmaskiga!

Karin
7 år sedan

Pensla med lite kallt kaffe när de precis kommit ur ugnen så blir de supersmaskiga!

Annette
7 år sedan

Hej Jenny! Tack för en matblogg som man bara måste kolla in varje dag! Behöver din hjälp, ska bjuda på fika på jobbet ca 30 pers. Tips på gott fikabröd, gärna med choklad men inte nötter, många allergiker! Tack på förhand 🙂

Jennys_matblogg
Reply to  Annette
7 år sedan

Kanske någon kladdkaka, med choklad utan nötter
Klickahär : https://www.jennysmatblogg.nu/category/kladdkakor/

Annette
Reply to  Jennys_matblogg
7 år sedan

Tack för tipset! 🙂 Ser mycket smarrigt ut. Trevlig Helg!

7 år sedan

Men vad smarriga dina ser ut, mina blir aldrig så fina!! Måste testa igen!! =)

Solrosen 83
7 år sedan

Verkligen ett toppenrecept! Har bakat dem två gånger nu och de har blivit hur bra som helst. Extra plus att de går så fort att baka då jästiderna är korta vilket är perfekt om man vilk baka till frukost eller inte vet hur länge lilla dottern är lugn och låter mamma pyssla i köket.

Jennys_matblogg
Reply to  Solrosen 83
7 år sedan

😀

Ann-Helen
7 år sedan

Hej!
Tack för att du delar med dig av dina goda recept!

Jennys_matblogg
Reply to  Ann-Helen
7 år sedan

Alltid vanlig, tycker det är klurigt med varmluft 🙂

Mikaela
7 år sedan

Hej Jenny! Underbar blogg☺️ Undrar om man kan använda mörk sirap i bullarna? Mikaela

Jennys_matblogg
Reply to  Mikaela
7 år sedan

Tack snälla 😀 Ja, det fungerar lika bra.

Nästa inlägg

Frisk promenad

16
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x