Veckomatsedel

Gomorron gomorron,
Söndag it is – och tajm för ännu en veckomatsedel 🙂

Hoppas ni ska hitta något ni gillar. Och som vanligt för att komma till receptet klickar ni på respektive maträtt.

Måndag :  Italiensk lax med fetaostkräm 
Tisdag  Shepherdpaj med en stor grönsallad
Onsdag: Snabb Falulåda med makaroner 
Torsdag Fisksoppa toppad med räkor och aioli
Fredag  Pestopasta med söta tomater och kycklingfile

Tips : Använd gärna en fin pasta, då blir upplägget på tallriken vackrare .

IMG_6203-001

IMG_6207

Det här behöver du :
Pasta
1 kycklingfile per person
Krydda : chili explosion
valfri pesto
1 ask med körsbärstomater
olivolja
flingsalt

Servering : Turkisk yougurt

Gör så här : 
Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Stek under tiden kycklingen,  du kan välja att krydda kyckligen med vilken som helst, jag hade en chilikrydda. Jag brukar ugnsbaka tomaterna , men idag orkade vi inte vänta på ugnen. Så jag stekte dem i en kastrull med lock , på ganska gög värme. med rikligt med olivolja och lite flingsalt.  Stek kycklingen klart  i smör, och skär den sedan i lagom fina bitar. När pastan är klar häll av vattnet och skölj av dem, vänd sedan ner ett par teskedar av din favorit pesta. Jag hade en med paprika / chili smak. Vänd försiktigt ner tomaterna och servera genast med en klick turkisk yougurt.

Smaklig spis.

0
Prenumerera
Notis om

5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
10 år sedan

Trevlig veckomatsedel, Jenny! 🙂

Jennys_matblogg
Reply to  Sara på Vardag.nu
10 år sedan

Tackar 😀

Angelica
10 år sedan

Hej! Måste först och främst säga att jag gillar din blogg starkt, kul att läsa! 🙂 Men undrar även vart du får all inspiration till matlagningen? Detta med tex matsedel. Jag jobbar heltid, bor visserligen själv, men har så svårt att komma på vad jag ska äta. Ofta slutar det med att jag bara tar någon frukt istället för middag..
Har du några tips? 🙂

Jennys_matblogg
Reply to  Angelica
10 år sedan

Jag har ju gott om tid att leta inspiration och klura på vilka ingredienser som passar med vilka- det är ju en del av mitt jobb 😀

Hoppas jag kan hjälpa er med inspiration som inte har den tiden – men endå vill laga mat från grunden.

Kram

Annica
9 år sedan

Underbart! Testade denna v.matsedel förra v. Det gillades. Har äntligen hittat ngt som tom vår tvååring spm bara äter två rätter gillar. Fantastiskt! Dig kommer jag följa.

Nästa inlägg

Nyhet – för mig

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x