Blåbärsglass

Gokväll,

Jag är precis hemkommen efter informationsmöte på Thelmas nya skola, ” lillan” börjar ju sjuan efter sommarlovet. Va… vart tar tiden vägen egentligen?! Vi var runt och tittade lite i skolan och fick information & träffa några av lärarna, roligt att se hur nya stället ser ut. Imorgon ska vi möta Nomis nya fröken och kolla vart hon ska gå sen efter sommarlovet. Nu ska snart jag & Jonathan bänka oss framför tv:n och kolla på film , men innan dess ville jag skriva ner receptet på denna blåbärsglass vi gjorde förra veckan. Man kan man göra denna utan glassmaskin, jag är glad för de maskiner man slipper ha hemma. Hela köket är ju redan fyllt av kaffekokare, bakmaskin, våffeljärn och smörgåsgrill osv.   Så jag tycker att glassmaskin är ganska onödigt…. Fler glassrecept hittar ni HÄR  eller om ni kollar kategorier så väljer ni  ”Glass”

IMG_2997-002

Hade en påse med blåbär kvar i frysen sedan sommarens blåbärsplock, blåbärspaj har jag ju bakat ganska mycket men efter en liten inventering i bloggen så såg jag att jag inte hunnit prova att göra blåbärsglass än. Glassen blev så himla god och krämig  – denna måste ni bara pröva.

Du behöver till denna blåbärsglass:

3-4 dl blåbär
3 ägg
1 msk vaniljsocker
4 msk med florsocker
4 dl vispgrädde

Gör blåbärsglass så här :

Stöt bären med en visp eller potatiskross, alla bären ska inte mosas. Utan lite mer än hälfen blir bra.
Vispa ägg, vaniljsocker, och florsocker med elvisp och vänd ner blåbärne däri. Vispa grädden med elvisp så att det bilads toppar och vänd ihop blåbärssmeten med grädden. Häll upp blåbärsglassen i en bunke och sätt på lock eller plasta och in i frysen i minst 4 – 5 timmar.

Lätt och får en riktigt frisk och fräsch smak av blåbären.

0
Prenumerera
Notis om

5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bland bakverk och kastruller
10 år sedan

Jag älskar blåbärsglass, vill alltid ha blåbärsglass i kulglassen på sommaren!!

Jennys_matblogg
Reply to  Bland bakverk och kastruller
10 år sedan

Visst är det gott, och hemmagjord är mkt godare än köpt 🙂

Annica
10 år sedan

Tack för en superbra blogg, man får så mkt inspiration både när det gäller mat och inredning. Med vänlig hälsning, Annica

Jennys_matblogg
Reply to  Annica
10 år sedan

tack söta du 🙂

anki
10 år sedan

Skriv gärna mer om sånt som att ”glassmaskiner är onödiga”, alltså insikter i köket osv. Dina matrecept genomsyras av en sådan kunskap om det ursprungliga, enkla…de bygger på erfarenhet…du måste vara proffs på storhandling, fryser du in mycket, berätta gärna om du har lust…

Nästa inlägg

Coca-colamarinerad fläskytterfile

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x