Coca-colamarinerad fläskytterfile

Hej tjena hallå 

Har precis hämtat Nomi från förskolan, och väntar hem Melvin vilken minut som helst så här ska förberedas lite mellanmål om en stund. Såg nyss på statistiken att ni är fler än någonsin som kikar in här om dagarna – igår var det nästan 15 000 unika besökare här på bloggen. Det är ju galet mycket och verkligen jätteroligt – välkommen är ni alla både nya och gamla läsare jag hoppas ni ska trivas. Och trots så många besökare så är jag väldigt förskonad från tråkiga kommentarer, det är jag väldigt tacksam för. Tack snälla ni för det – sen har jag säkert världens finaste läsare också, jag tror det faktiskt. Sen visst kan det vara en och annan tråkig kommentar, men det är så sällan det sker att det inte är speciellt svårt att skaka av sig.

Nu över till något helt annat, nämligen en urgod coca-colamarinad som vi gjorde häromdagen, den smakar inte alls coca cola kan jag meddela. Detta kan vara min nya godaste marinad jag prövat- ni måste testa! Och du kan använda vilket fläskkött som helst, kotletter, fläskfile, fläskytterfile och to.m kyckling är jättegott.

Laga fläskytterfile

Marinaden ger ett riktigt saftigt och mört kött.

Till en fläskytterfile behöver du :
3 dl coca cola
3 msk soya
1 msk flytande honung
1 tsk sambal oelek
1 riven vitlöksklyfta

Serveras med klyftpotatis och balsamicosås- klicka HÄR för recept

Gör din coca cola marinad så här :

Rör ihop allt till marinaden och häll över den putsade fläskytterfilen,
antingen i en skål eller i två dubbla fryspåsar. Täck eller knyt ihop och ställ in i kylen i minst fem timmar. Vänd då och då över marinaden så hela köttet täcks.  Starta ugnen till 120-140  grader ej varmluft. Stek sedan ytterfilen i en stekpanna med smör tills den fått fin färg, ställ in köttet med termometer. Ta ut vid 70 grader och låt vila i ugnsfolie i 20 minuter innan du skär upp det.

Fläskytterfile recept

En väldigt bra marinad som jag kommer fortsätta göra.

2

41 responses to “Coca-colamarinerad fläskytterfile

  1. brith skriver:

    Så roligt att du har så många besökare, och varför skulle du få tråkiga kommentarer? Du skriver så fint, jättebra recept och vackra bilder från ditt fina delar du med dig av.Fortsätt så! Kram! (det är kramens dag idag)

  2. Anna Öman skriver:

    Vad är det för sås till fläskytterfilen? recept? 🙂

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Balsamicosås – jag uppdaterar i receptet så hittar du lättare 🙂

      1. Anna Öman skriver:

        Thanx!! 😉

  3. Annika skriver:

    Så kul! Du har en väldigt inspirerande blogg med så många goda recept och fina bilder

  4. Elisabeth skriver:

    Tack för en superbra blogg!! Blir inspirerad varje dag av dina recept och resten av familjen är mycket nöjda med ”min” nya mat;-)
    Såsen till fläskytterfilen ser otroligt mumsig ut! Har du lust att lägga ut receptet på den oxå på bloggen?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Finns uppdaterat i receptet nu 🙂

    2. Jennys_matblogg skriver:

      Tack snälla…Det finns uppdaterat nu 🙂

  5. Camilla D skriver:

    Åh det receptet nallar jag till fredagsmiddag =)

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Gör det 😀

  6. Sanna skriver:

    RIktigt bra och roligt blogg!! Men du skulle inte kunna lägga ut lite mellanmål också? Även fast det kanske är lite simpla, vore skoj!! 😀

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Ja, bra ide… Det ska jag försöka göra oftare 🙂
      Kolla matiga mackor och sök på krubbelurer på bloggen, de är lite roliga mellanmål 🙂

  7. Marianne skriver:

    Gud vad köttet såg saftigt och gott ut. Tycker ytterfilé nästan blir torr annars. Tack för en bra blogg med mycket inspo 🙂

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Ja, det blev så saftigt och mört att jag knappt trodde det var sant. Gäller att ta ut köttet i tid också såklart 🙂

  8. Viola skriver:

    Spännande! Måste prövas, tror att det blir riktigt gott – brukar marinera kyckling i julmust, blir urgott ( tror receptet för det kommer från PW tiden eller? )

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Ja, detta blev riktigt mört och smakrikt. Blev nästan lite förvånad över hur lyckat det var.
      Ska prova kyckling nästa gång 🙂

  9. Marie Eriksson skriver:

    De ska jag testa !!! En mycket trevlig matblogg, tycker jag

  10. anki skriver:

    Tråkig kommentar? Är det möjligt? Så gott och roligt coca cola recept. Tack också för sweet and sour kycklingen. Jag går numera in varje dag på din blogg och varje gång är det ett nytt, klockrent recept. Kompetent, träffar rakt in i min barnfamiljtillvaro. Din matblogg är den bästa jag läst och jag har läst endel + är en slukare av kokböcker. Dina recept är faktiskt unika.

  11. Anna skriver:

    Det där måste jag bara prova! 🙂

  12. Gunilla Lundin skriver:

    Måste provas. Vad gjorde du för sås? Är så fruktansvärt dålig på det =)
    =)

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Gunilla du hittar såsen i receptet om du klickar på det fetstilta 🙂 En balsamicosås gjorde jag, god till både fläskkött & Kyckling 🙂

  13. Evelina skriver:

    Använder du kycklingfond i Balsamicosåsen även när du gör såsen till fläskkött? Tänkte vi skulle äta detta imorgon kväll, ser mycket gott ut =)

  14. Karin skriver:

    Hej! Ska det vara japansk eller kinesisk soya? Spännande recept!

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Spelar nog ingen roll. Jag hade kinesisk 🙂

  15. Veronica skriver:

    Provade denna i helgen, blev verkligen väldigt saftigt och gott kött! Detta kommer vi definivt göra igen! Tack för receptet

    1. Jennys_matblogg skriver:

      😀

  16. Karin skriver:

    Hej! Jag undrar hur länge köttet kommer att vara i ugnen. (På ett ungefär) Jag tänkte servera potatisgratäng till och behöver därför veta.

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Ja du, kan det var en timme ungefär? 1 1/2 ?
      Lycka till

  17. Caroline skriver:

    Hej! Jag undrar om det går bra att grilla fläskytterfilen med denna marinaden? Och har du något bra tillbehör, hade tänkt egen potatissallad men det ska serveras till examen helgen efter. Så behöver något annat smarrigt till! Tack på förhand. / Caroline

  18. Karin skriver:

    Det funkar bra att koka köttet i marinaden också. Precis som när man gör porterstek. Köttet blev jättemört och smakade mycket. Bra om man har missat att lägga köttet i marinad i tid. Tack för alla goda recept! Du bidrar verkligen till roligare vardagsmat!

  19. Catarina A skriver:

    Mmmmmmm mums vad gott detta var 🙂
    Lagade detta idag , och till detta underbart goda köttet hade vi potatismuffins
    Kommer definitivt att laga detta igen.
    Hoppas att ni har det underbart i Thailand.
    Mvh Catarina A

  20. Josefin skriver:

    Låter gott!!:) Funkar det med Cola light? Det är det jag har hemma nämligen, men annars åker jag och köper vanlig Cola..:)

    1. Jenny Warsen skriver:

      Jag rekommenderar nog vanlig Cola 😀

  21. Lillemor skriver:

    Fläskytterfilé??? Är det inte benfri kotlett egentligen 🙂

  22. Sussi skriver:

    nu har min fläskfilé legat i marinad sedan i går på fm. Ska bli så spännande att prova den i kväll . ☺️

    1. Jenny Warsen skriver:

      Hoppas du gillar 🙂

  23. Malin skriver:

    Hej!

    Kan man grilla köttet?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Absolut 🙂

  24. susanne skriver:

    hej jenny
    tack för alla goda o lätta recept
    jag har kokat julskinkan i coca cola och det blev gott även om man inte tror det och sen griljerade jag skinkan som vanligt .

  25. Angelica Johansson skriver:

    Hej! Jag tänkte servera kallt kött med varm potatisgratäng på min 30års fest, tror du det här går lika bra att äta kallt som varmt?

    Hälsningar Angelica

  26. Christine skriver:

    Snubblade på det här receptet nyss och blev väldigt nyfiken på balsamicosåsen, det finns en länk men det kommer inte fram något innehåll tyvärr. Skulle du kunna vara behjälplig med receptet på den såsen, balsamico är ju mums!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *