Nybakade frallor toppade med ost

Hej där,

Idag blir det ett tidigt inlägg, bara Molly och jag som är vakna, så en kopp kaffe och uppdatera bloggen innan jag ska börja väcka morgontrötta barn, och se till att dem i tid till skola och dagis. Detta med frukost kan ju vara ett litet stressmoment på vardagsmorgnarna …. Barn som inte tycker om att äta på morgonen. Jag brukar  försöka ha lite hembakde frallor i frysen, för det går alltid hem när inte köpebrödet eller flingorna duger. Har man tid så är de godast när man tinar dem på svag värme i ugnen, blir som nybakade igen.

Till dessa kan man använda vilken sorts ost man vill- gouda ost hade jag.

Det här behöver du :

50 gram jäst
6 dl ljummet vatten
2 tsk salt
2 msk olivolja
9- 12 dl vetemjöl alternativt byt ut ett par dl vetemjöl mot dinkel eller grahamsmjöl ( eller så att degen släpper från bunken )

Garnering : riven ost ( jag hade gouda-ost)

Gör så här :

Smula jästen i en bunke, och lös den med lite vatten. När jästen har blandat sig helt så häll du i resten av vattnet. Rör ner saltet , olivoljan och vänd ner mjölet pö om pö medan du arbetar degen. Använd precis så mycket mjöl tills degen släpper från bakbunkens kanter. Låt jäsa i cirka 60 minuter Baka sedan ut till runda bröd, använd vid behöv lite mjöl när du bakar ut, lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterliga 30 minuter. Innan de ska in i ugnen – pensla med vatten och strö över osten. Grädda sedan mitt i ugnen på 250 grader, i cirka 10 minuter. Eller längre, jag gjorde större frallor och de behövdes gräddas något längre.

Frallorna på väg in i ugnen.

3

12 responses to “Nybakade frallor toppade med ost

  1. Lotte skriver:

    Härligt med ett morgoninlägg till kaffet 🙂 Nu är det dags för pw!
    http://www.lotte4.blogspot.com

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Heja ,
      hoppas du hade en härlig PW

  2. Jossan skriver:

    Underbart, måste testas. Tack för all inspiration, du är underbar.

    1. anki skriver:

      Instämmer med Jossan, länge undrat var frallorna tog vägen, minns en dagmamma från barndomen som brukade baka himmelska såna. Tack så mycket för detta!

    2. Jennys_matblogg skriver:

      Tack snälla söta ♥ ♥ ♥

  3. Annika skriver:

    Hej
    Bakar du oftast med assistent, tips på någon bra bra? Är i köpartagen men kan inte riktigt bestämma mig vilken.

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Vi har en OBH nordica hercules, duger för mig 🙂
      Kram

  4. anna skriver:

    Såg jätte gott ut!
    Gillar din blogg överlag och får mycket insperation av den, men hade önskat att du kunde skriva hur mycket kalorier varje rätt eller bakverk innehåller. Skulle underlätta väldigt mycket för oss som försöker bli av med jul-kilona 🙂

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Oj.. Jag räknar inte kalorier- så det blir tyvärr lite svårt.

  5. Bland bakverk och kastruller skriver:

    Det är alltid gott med såna här frallor, det var länge sen nu jag bakade bröd/bullar.

  6. pilla skriver:

    Men vad smaskiga de såg ut!

    http://pernillabredolt.com

  7. Sara Aronsson skriver:

    Hej jenny. Jag ville bara säga att jag älskar din blogg. Jag och barnen lagar mkt mat från dina recept och bakar mkt från dina recept. Just ikväll gjorde vi dessa. Dom står i ugnen nu. Vi ska ha dom till våran bad utflykt imorgon. Ha en bra sommar kram.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *