Nya växter

Välkommen kalla måndag

Kallt och lite snö har vi här i småland, tyvärr lite för lite för att åka pulka. Men någongång ska nog snön hitta hit också , hoppas vi.  Förra veckan fick jag en jättesöt växt till vardagsrummmet av Jonathans mamma, hon visste att jag letat jättelänge efter den här i den lilla småstaden.  Så när hon sprang på den i Kalmar så köpte hon ett exemplar till mig, gissa om jag vart glad.  Jag har tänkt att ha den i en gammal terracotta kruka som jag har någonstanns , men jag hittade den inte trots att jag letat igenom hela vedbon där den skulle ha varit. Ska kolla källaren sedan om den kan ha hamnat där istället…

Vit inredning

Så nu får den så länge stå i den här lilla tygkrukan, och det var rätt gulligt det också. Det är faktiskt en ”brödkorg” egentligen, men har använt den som kruka istället- kommer från H&M home. Ljusstakarna kommer från blomsterlandet, men det är några år sedan nu , så jag vet inte om det fortfarande finns kvar.

IMG_3059

Fick några frågor om var man hittar recepten / inredningsinläggen nu på nya bloggen : kolla kategorierna högst upp på sidan, eller sök i sökrutan så hittar ni. Nu mina vänner ska jag ta och  jobba vidare, innan jag har lunchdate med min stilige man på stan.

Kram

0
Prenumerera
Notis om

8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
al68
10 år sedan

Godmorgon, fina du. Är dessa växterna svåra eller? Mysig med lunchdate med mannen, det har aldrig och min man längre, då jag alltid slutar 12.00 och han jobbar lite utanför stan just nu, det är så mysigt att få en liten date <3. Ha en skön dag, idag blir det träning när jag slutar kl. 12.00, inte fel det heller. Kram kram

Jennys_matblogg
Reply to  al68
10 år sedan

Gomorron.
Jag vet faktiskt inte, på blomaffären sa de att man skulle vattna igenom den cirka en gång i veckan.
Men eftersom den endå inte har så mkt blad som kan trilla av – så borde det ju inte vara så svårt 😉
Härligt med träning, jag ser fram emot våren när jag ska snöra på mig löparskorna igen.

Kram

KP
10 år sedan

Vad heter växten?Den har jag aldrig sett.

Jennys_matblogg
Reply to  KP
10 år sedan

Den verkar inte vara jättevanlig på blomsteraffären, man skulle beställa den… Den uttalas Sofora – stavning sophora.

Kristina
10 år sedan

Den växten finns på City gross här i V-ö. Där dom har blommor mittemot kassorna!

Jennys_matblogg
Reply to  Kristina
10 år sedan

Aha, tack för tipset. 🙂

Malin
10 år sedan

Jag har en likadan, nu under vinterhalvåret behöver den ljus och sedan när våren kommer kan man ställa in den i rummet. Jag fick tipset om att ha en bit oasis i botten som alltid är fuktig. Åter igen du har en helt underbar blogg.

Jennys_matblogg
Reply to  Malin
10 år sedan

Tack snälla – och vilka bra tips.
Jag hoppas jag ska klara av den länge 🙂

Nästa inlägg

Ahlgrens pannacotta

8
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x