Ahlgrens pannacotta

Vi gjorde en ny sorts pannacotta igår, en godispannacotta på ahlgrensbilar.  Smakar verkligen som riktigt mjuka krämiga ahlgrens bilar- barnen gav den högsta betyg. En efterrätt som bara innehåller 2 ingredienser och det behövs ingen gelatin efterom bilarna innehåller det redan från början.  Ni får gärna låna mina matbilder och recept till era bloggar, men glöm inte att skriva vart de kommer ifrån  : jennysmatblogg.nu

Följ mig på Facebook
Instagram @jennysmatblogg

 pannacotta
IMG_3145 (1)

Jag hällde upp i stora glas, gör dem mycket mindre för de är söta och mäktiga. Mums!

För 10 portioner ahlgrens pannacotta :
2 påsar med bilar
9  dl vispgrädde

Gör så ahlgrens bilar pannacotta så här :
Sortera bilarna i de olika färgerna. Häll upp 3 dl grädde i en kastrull och värm upp på svag värme häll ner 40- 50 sorterade småbilar och rör om tills allt har smält.
Häll upp i glasen och låt stelna ( cirka 2 timmar ) tills du gör samma med nästa färg. När du tre lagrerna har svalnat kan du garnera med lite bilar på toppen. Perfekt efterrätt på barnkalaset. Vi valde att göra den gröna lite mindre och den rosa , och vita lite större.

Önskar man förstärka färgerna – grön & rosa karamell färg – detta hade inte vi.

 

2

100 responses to “Ahlgrens pannacotta

  1. Magda skriver:

    Vilken rolig idé! Ser verkligen gott ut

  2. anki skriver:

    You’re a genius, instämmer med Magda.

    1. Jennys_matblogg skriver:

      ♥ ♥ ♥ Tack söta

      1. Idaida skriver:

        Asså är jag helt dumihuve eller menar du att man först gör rosa färgen, häller upp i glas och in i kylen 2 h, sen gör man gröna in i kylen 2h och sist vita och in 2h? Alltså tar detta 6 h att göra? :p ser sjukt gott ut och vill gärna pröva 🙂

        1. Jennys_matblogg skriver:

          Hej Ida, Denna är jättelätt att göra. Men precis som du säger är det väntetid på att lagrena ska stelna.
          Gör den kvällen innan.
          Lycka till 🙂

  3. Sara på Vardag.nu skriver:

    Häftigt!

  4. Linda skriver:

    Gud va fint det blev! Måste jag prova någon gång 🙂 en jätterolig och bra blogg!

    1. Jennys_matblogg skriver:

      ♥ ♥ ♥

  5. Anneli skriver:

    Vilket bra recept! Ska testas, du är fantastisk!❤️

    1. Jennys_matblogg skriver:

      ♥ ♥ ♥ Tack söta!

  6. miyanordin.blogg.se skriver:

    Kul idé! 🙂

  7. ninja skriver:

    Det ska jag nog prova nästa helg! 🙂

  8. Hanna skriver:

    Har aldrig gjort pannacotta förr, men denna såg god ut! Ska man låta varje färg stelna var för sig först, eller häller man de bara efter varandra? Eller..då blandas de ihop va? Kram, Hanna

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Låt varje färg stelna i två timmar.
      Denna är jättelätt att göra och smakar godis. Sen blir pannacotta med philadelphiaost , recept finns på bloggen mycket krämigare och lenare i smaken.
      Kram

  9. Catarina skriver:

    Så fräsigt 🙂 detta måste jag prova eftersom alla andra i familjen gillar dessa godis bilar
    Jag är ju dessvärre lite mer ”chokladig” , men vad gör man inte 🙂
    Åter igen Tusen Tack för en underbar blogg !!!

    1. Jennys_matblogg skriver:

      ♥ ♥ ♥

  10. Åsa skriver:

    Vilken kul ide! Hade du i karamellfärg också? Undrar om det funkar med geléhallon?!

    Måste tacka för receptet på Pad Thai! Blev jättegott!! Kommer absolut lagas fler gånger och även andra thai-rätter. Önskar dig en fin söndag! 🙂

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Tack snälla va roligt 🙂
      Jag hade inte i någon karamellfärg, men vill man ha större brytning på färgerna kan jag tänka mig att det blir snyggt 🙂
      Trevlig söndag

  11. Therese skriver:

    Gjorde den hör till nyår, blev populär hos alla 🙂

  12. Maria skriver:

    Ser fantastiska ut! Jag som älskar lakrits, det måste ju fungera lika bra med Ahlgrens tillbehör, lakritssmak? Det måste jag prova:)

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Finns det ahlgrens bilar lakrits ? Åh va gott- måste jag prova.

      1. Maria skriver:

        Japp det finns, de kallas biltillbehör, är runda små i olika bruna och svarta färger, så det går nog att få till lager med dem också:) det finns även lakritsbilar men de har socker på sig, kanske inte blir lika bra.

  13. Karin skriver:

    Men vilka fina! Tack för alla fina recept och fina matbilder. Jag tycker att du är såå duktig. Kram Karin

    1. Jennys_matblogg skriver:

      ♥ ♥ ♥ Tack snälla 🙂

  14. Sandras Matkrypin skriver:

    Du är så påhittig! Enkla recept och jag är imponerad över allt du hittar på. Den här efterrätten är jag väldigt sugen på att testa 🙂

  15. Sara skriver:

    Wow, detta ser verkligen ut som alla barns drömdessert! Så fina!

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Tack- ja visst blir de fina med dessa olika lager.

  16. Sofie Johansson skriver:

    Snyggt!

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Tack 🙂

  17. Arne skriver:

    Fett nice!

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Tack! 🙂

  18. Anna skriver:

    Om man vill göra recept för 4 pers hur mycket grädde ska man ha då?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Jag hade halverat receptet 🙂

  19. Malin skriver:

    Det borde bli 0.9dl/portion alltså 3,6dl grädde till 4/ portioner ☺

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Tack 🙂

    2. Anna skriver:

      Tack 🙂

  20. Lars skriver:

    Fegis!

  21. iriterad läsare skriver:

    so fucking what vem bryrs sig om nått sånt här vem fan har en mat blogg

    1. Fredrik skriver:

      Jag bryr mig och hade jag inte brytt mig så hade jag inte gått in på sidan och läst den tycker hon skriver bra och gillar du det inte så skriv av dig på flashback eller nått för om man bara är lite vuxen över huvudet taget så kan man i alla fall läsa själv och sålla inte kränga ur sig haranger av orka texter 🙁
      /Fredrik

  22. Ida skriver:

    Håller på att göra detta nu 🙂 men köpte lösvikt och visade sig att det var Limousine bilar så första lagret är stenhårt 🙁

  23. Eva skriver:

    Håller på att göra detta nu. Så vi får väl se i kväll hur det smakar. Spännande

  24. Sarah Anna Emelie Magnusson skriver:

    Nu testar även jag! =) Ska bli jätte kul att få se resultatet =)

  25. Maria skriver:

    Tack för ett mycket gott recept! Ett väldigt enkelt recept på en dessert som jag tyckte blev väldigt len i smaken. Sambon blev väldigt imponerad. Hade dock i lite mer ahlgrens än vad som stod. Per 1,5 dl grädde passade 32 st ahlgrens bra för mig 🙂 blir sugen på att testa med andra sorter, kanske gelehjärtan inför alla hjärtans dag? 🙂

  26. emma ståhl skriver:

    Hej om man vill göra denna kan man göra den dagen innan man ska äta den? eller är det bäst samma dag? emma

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Jag tycker den är god dagen efter också 🙂

  27. Jennifer Björklund skriver:

    Mycket roligt recept!
    Går detta att göra med andra godisar som tex lakrits, gelehallon, gelegrodor och liknande? 🙂 tacksam för snabbt svar!

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Ingen aning faktiskt.

      1. Jennifer Björklund skriver:

        Hur stelnar det utan gelatinblad? Det är väl inte så mycket gelatin i bilarna?

        1. Jennys_matblogg skriver:

          Jo, det är gelatin i bilarna. Följer du receptet så stelnar det 🙂

  28. Johanna skriver:

    Hej! Ska man hälla i karamellfärgen under tiden som man smälter godiset? 🙂

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Jag hade inte karamellfärg, men om man vill förstärka färgerna så kan man häll i efter godiset har smält och innan du häller upp dem i glasen. Tänk på att inte ha för stora glas, den är rätt mäktig. 🙂

  29. Jessica Lill Landley skriver:

    Kylen eller frysen det ska stelna i ?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Kylen 🙂

  30. Aomis Zefrila skriver:

    Gjorde detta idag. Tog plast glas som rymmer 2dl. 3 dl grädde räckte till 4 glas. Skulle göra till 6 pers så tog 6 dl grädde till olika färger blev sammanlagt 10 glas =) resultatet blev underbart gott 🙂 Tack!

    1. Jenny.W skriver:

      Vad roligt att höra! 😀

  31. Helen skriver:

    Kan man förbereda detta någon dag innan?

  32. Pauline skriver:

    Hej, blir inte smaken väldigt gräddig i och med att där bara är bilar och grädde. Jag tänkte där brukar ju vara bland annat philadelphia, socker och gelatin i pannacotta. Det verkar riktigt gott och är något jag gärna vill prova.

  33. Katja skriver:

    Behöver man inga gelatinblad??

    1. Jenny Warsen skriver:

      Nix.

  34. Sofie skriver:

    Kan man hoppa över de rosa för tål inte dom ?

  35. Tatiana skriver:

    Hej.
    Har läst om folk som gjort dessa och ser super söta ut. Vill ha dem på min sons dop nu den 7eDec men jag undrar. Tror du man kam frysa in dessa och plocka fram dom samma dag? Nu är det 4 dagar kvar tills dopet och jag testade några i kväll. Men sen kom jag på att jag kanske kan frysa in dom. Vad tror du? Det är ju ej som vanlig pannacotta som kanske kan bli grynig.
    ELLER håller dom sig i kylen i 4 dagar tro?
    Sorry för romanen.

    Kram

    1. Jenny Warsen skriver:

      Dagen innan inga problem, till och med två dagar innan. Men fyra dagar innan hade jag nog inte gjort.
      Tänk på att göra den i småglas, för de är väldigt mäktiga 🙂

  36. carro skriver:

    Hej! Måste bara säga att jag fullkomligt älskar din blogg, tipsar alla mina nära om den när de har brist på fantasi vad gäller mat och bak 🙂 Jag håller nu på och gör denna goda ahlgrens bilar pannacottan, gör en test omgång men jag upplever att den är väldigt tjock? Ska den vara det? Kram Carro

  37. Maria skriver:

    Hej! Tycker verkligen din blogg är toppen och älskar dina recept

    1. Jenny Warsen skriver:

      Tack snälla vad glad jag blir! 😀

  38. Joanna skriver:

    Hej, hur lång tid innan servering måste man ta ut dom ifrån frysen?

  39. Sofie skriver:

    Hej! Jag har precis gjort lager 1 som står i kylen och väntar, men tänkte på att när lagets två ska i sen, smälter inte lager 1?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Låt svala lite innan du häller över, och häll långsamt så blir det bra:)

  40. Anna skriver:

    Hej
    Har gjort ahlgrens bilar panacottan nu. Den blir ju väldigt söt, kan man garnera med något annat för att lyckas neutralisera det? Tänker på hallon??

  41. Carina Amnesäter Ohlsson skriver:

    Gjorde dom till nyårsafton var väldigt omtyckta av familjen och vänner tack för att jag fick ta del av ditt recept på en god efterrätt tack

  42. Klara skriver:

    Herregud. Denna måste jag testa! Bilar är bland mitt favoritgodis, finns inget bättre! Tack för recept,har funderat mycket kring hur man gör själv. 🙂

  43. Jenny skriver:

    Vilket fantastiskt recept! Dottern har bestämt sig för att ha denna efterrätt på sitt kalas, så därför testar vi den idag! ☺

  44. jessica skriver:

    Hur många dl grädde ska jag ha till 2 personer bara och räcker det med en påse ahlgrensbilar

  45. Anna skriver:

    wow det här måste jag göra till sonens namngivning på söndag. Det är en hel den grejer som ska fixas och med tanke på den tiden det tar att göra. kan man göra dom dagen innan och förvara i kylen och bara toppa med bilarna på toppen samma dag?
    skulle vara jättegulligt om du svarade =) du får gärna svara till mailen..
    Med vänlig hälsning, Anna

  46. Simone Karlsson skriver:

    Hej! Ser super läcker ut, de ska verkligen prövas. Men behövs det ingen gelatin i? Stelnar det ändå?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Godiset gör att det stelnar 🙂

  47. Mimmi skriver:

    Måste man inte ha gelatinblad i ?

    1. Jenny Warsen skriver:

      nej

  48. Carola skriver:

    När barnbarnen kommer ska det bjudas på Ahlgrens pannacotta ala Jenny!!

  49. Sara skriver:

    kan man använda en grädde av mindre fetthalt?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Jag hade vispgrädde.

  50. Anna skriver:

    Använder du inte alla bilar i påsarna då? Hade tänkt göra dubbel satts o de blev väldigt många bilar över här haha!! :k)

  51. Erica skriver:

    Kan man göra med någon annan grädde för att göra en smalare variant?

  52. Olivia skriver:

    Shit vad perfekt du fått till det. Hur lyckas du!?

  53. Sandra skriver:

    En jätte dum fråga men behöver man inte gelatin? Det bruka ju va det i pannacottor

  54. Elinore skriver:

    Hejsan Jenny! Du får ursäkta om jag kommer med tips och råd på din blogg men många frågar om det fungerar med andra godisar med och som utbildad kan jag svara på att ja detta går med både geléhallon och andra i liknande konsistens tänk bara på att om man testar med ett annat godis så kanske mängden kan variera och att man skall vara nogrann med att köpa lite ”finare” godis många nockoff kopior kan ha andra ämnen i sig som kan skikta sig med grädden detta är bara att leka på och använda sin fantasi! Ett roligt tips är även att om man låter detta halv stelna och sen vispar hårt med elvisp så får man ett gott godis fluff! Jätte rolig blogg och många roliga nytänkande idéer som man inte lär sig i skolan super bra nya roliga detta måste jag f*n testa idéer fortsätt så!

  55. Sandra skriver:

    Hej!
    Tänkte göra dessa till min dotters dop men tänkte göra dom i små portionsglas ist. Vet du (eller någon annan) på ett ungefär hur många små det blir av det här receptet? Tacksam för svar!

  56. Maria Nilsson skriver:

    Testade detta idag med sonen och det blev uppskattat och lika vackert som bilderna. Vi ställde kastrullen i ett kallt vattenbad ca 5 minuter innan vi hällde upp det i glasen och ställde in det i kylen för att stelna. Det påskyndade stelningaprocessen så vi kunde därför hälla på nästa lager redan efter 30 minuter. Ett tips till dem som kanske inte har hela dagen på sig i köket. Tack för recept och inspirerande bilder!

  57. Anna skriver:

    Hej!! Detta tänker jag absolut pröva till nyår. Kan man göra nått lager kvällen innan å göra det sista lagret dagen efter? Så kanske de rvå understa och sen in i kylen och sista nån timme innan gästerna kommer? Jobbar sent så har inte 6h på raken på mig 😉

    1. jennysmatblogg skriver:

      Du kan göra hela pannacottan dagen innan 🙂

  58. Lena skriver:

    Vi lagar detta nu! Det blir nog jättegott!

  59. Nergiz skriver:

    Fantastiskt! Detta ska jag testa idag. Jag har precis hittat till din blogg,och nu är den en favorit ! Gott nytt år! 🙂

  60. Melinda skriver:

    Måste veta om man kan frysa dem? ?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Tror inte

  61. Mia Brolin skriver:

    Tack för att du delar. Blir så bra till dotterns dop imorgon:)

  62. Sara S skriver:

    Jag får inte ihop det att det ska vara två påsar bilar, ur en påse blev det 48 gröna bilar, dom andra färgerna räknade jag inte, men dom vägde ungefär lika mkt som dom gröna.
    Stämmer det att det skulle vara 40-50 st? Jag vägde för att se om det kunde ha vart 40-50g/färg för att få ihop två påsar men det stämde inte heller.
    Undrar om det bara smakar grädde eftersom jag bara nyttjade ena påsen…

    1. jennysmatblogg skriver:

      Det behöver inte bli 2 påsar…. det beror på hur mkt färger varje påse innehåller

  63. Jessica skriver:

    Hej den Ahlgrens pannacottan om en är laktos hur många Ahlgrens bilar behövs detill och laktos grädde till ett glas.

  64. Karolin skriver:

    Hej!!
    Jag tänkte göra ahlgrens bilar pannacotta till 5 personer imorgon, men hade velat prova den med philadelphiaost, hur mycket av varje grej behöver jag då? förstod det som i receptet att man ska ha både grädde & ost?

  65. Ewa Weiertz skriver:

    Har precis köpt din bok ” Baka med Godis ” härliga recept ska försöka göra Ahlgrens pannacottan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *