Hot and sour gryta

Tjingeling,


Tittar förbi med ett litet middagstips- kanske något ni hinner laga idag om ni har alla ingredienser hemma. Annars passar den lika bra att spara till fredagsmenyn med efterrätt som friterad banan med glass & lönnsirap, det är väldigt lätt att laga hemma. Receptet hittar ni HÄR ifall att ni råkat missat det.  Denna smaskig gryta kokade vi för några dagar sedan och jag tänkte att ni också ville ha receptet.  En Hot & Sour gryta med kyckling, minimajs och paprika blandannat, med smak av chili & lime.

IMG_2748

Det här behöver du till denna thairätt : 

3 kycklingfileer
Olja till stekning
1 burk med mini majs
1 röd paprika
1 gul paprika
1 liten röd chili
10 cm purjolök
1/2 burk med små champinjoner
1/2- 1 msk röd currypasta
1  msk tomatpure
3 1/2 dl vatten
1 msk kycklingfond
1 burk med kokosmjölk
ev . redning ( maizena )
saften av 1 lime

Serveras med kokat ris

Spara lite paprika till dekorering,

Gör din thairätt så här : 

Strimla kycklingen ( lättare när den är fryst ) fräs den i olja tillsammans med de strimlade grönsakerna, chilin och svampen som du delar på mitten. När kycklingen är klar så vänder du i currypasta och tomatpure och vänder runt, häll ner kycklingfonden. Häll i vatten och kokosmjölk och låt allt sjuda upp och puttra på svagvärme, önskar du grytan tjockare så reder du av med lite maizena / majsstärkelse som du rör ihop med lite vatten innan du häller ner i grytan. Låt puttra på svag värme i nägra minuter. Ta bort från plattan och pressa över saften av en lime i grytan och rör om.
Servera genast.

0
Prenumerera
Notis om

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
http://martenssonskok.blogspot
10 år sedan

Så gott med Thailandssmaker!

Jennys_matblogg
Reply to  http://martenssonskok.blogspot
10 år sedan

Ja, visst är det gott!

Nästa inlägg

Veckomatsedel

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x