Veckomatsedel

Ett tidigt inlägg med tips på maträtter för nästa veckas matplanering.
Hoppas ni hittar några alternativ som passar.

Måndag : Lasagne med mozzarella
Tisdag: Thai-inspirerad lax med ristorn
Onsdag : Kycklingburgare 
Torsdag : Krämig spenatsoppa ( LCHF )
Fredag : Fyllda pastastubbar

IMG_9848

Jag hade en flaska med pastasås färdig tomatsås hemmaOch smidigt att varva ner i denna pastarätt. Annars är det inte särskilt svårt att göra egen.

Till 1 form med pastastubbar hade jag:
1 pkt med färska lasagneplattor
600 gram köttfärs
1 gul lök
1 vitlök
smör
1/2 – 1 dl chilisås
Salt och peppar

Ostsås :
5 dl gräddmjölk ( 50 / 50 )
2-3 dl riven ost ( jag hade stureost)
2-3 msk mjöl
salt/ peppar
riven muskotnöt

1 flaska med pastasås

2 dl ost till gratinering.

Gör så här :
Ställ ugnen på 200- 225 grader.Hetta upp en kastrull och fräs finhackad gul lök och riven vitlök – de ska bara mjukna.Häll i färsen och bryn den klart, häll i chilisås och kryddor. Under tiden såkokar du upp ostsåsen.  Mät upp nästan all vätska, spara ca 1/2 dl till redningen.Rör ihop mjölet med den sparade mjölken tills den ärklumpfri och vispa ner i gräddblandningen.Låt sjuda upp sakta och sjuda i tre- fyra minuter. Smaka av med salt, peppar och lite riven muskonöt.Ta bort kastrullen från plattan och rör sist ner osten. ( nu ska det inte koka igen)  Ställ åt sidan.Fyll lasagneplattorna , med färsen och rulla ihop, dela varje längd i tre. Ställ stubbarna  i en smord form. Häll sedan över en pastasås ( tomatsås ) och varva med ostsåsen.  Till sist toppa med ost och ställ in i ugnen.

Gratinera i ca 20 – 25 minuter.

Klart att servera.

IMG_9854

Smaklig måltid

3

3 responses to “Veckomatsedel

  1. Linda skriver:

    Hej! Kan inte du lägga ut receptet på den godaste maträtten du har gjort? Samt godaste bakverket 🙂

  2. Seija Ollikkala skriver:

    En undran hur mjukar du upp pasta platterna för att kunna rulla dom?
    Du har en trevlig hemsida bra tips på mat.Jag gillar din heminrednings stil.

    hälsningar Seija

  3. Seija skriver:

    Hej Igen !

    Nu såg jag att du använder färsk lasagneplattor.Ska läsa nogrannare nästa gång.
    Seija

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *